Jesteś tutaj

IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, regionalne przysmaki, a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie. IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych odbędą się w dniach 11-15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

Ta unikatowa impreza, promująca Region Tatrzański, przybliża jego tradycje, historię, kulturę i wabi kuchnią regionalną. Targi zainauguruje konferencja pn. „Miód i pszczelarstwo w kulturze europejskiej”. Zwiedzający będą mogli brać udział w warsztatach rękodzieła artystycznego, konkursach, prezentacjach i degustacjach potraw oraz napojów, pokazach kulinarnych mistrzów Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz innych atrakcjach. Zaplanowano wiele interesujących imprez towarzyszących: Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy, Konkurs na Najlepszy Oscypek, Konkurs na Najładniejsze Stoisko, Znakomitym uzupełnieniem Targów będzie ekspozycja podhalańskiego dziedzictwa kulturowego w Zarembku Tradycji.

Zapraszamy wszystkich producentów produktów regionalnych oraz twórców ludowych do wzięcia udziału w tej niewątpliwie prestiżowej imprezie, przyciągającej rokrocznie rzesze zwiedzających. „Poradnik Handlowca” jest patronem medialnym tego wydarzenia.

Kategoria: 

Podobne artykuły

W sierpniu br. odbędzie się 10. jubileuszowa edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. W Zakopanem swoje produkty zaprezentują producenci m.in żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to również doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy.

Sklepy E.Leclerc w Rzeszowie, Mielcu i Przemyślu zorganizują akcję tematyczną „Nasze Regionalne Specjały”. Podczas kampanii, która potrwa od 2 do 13 października, promowane będą  wyroby firm z regionu Podkarpacia.

X