Kolporter rozwija salony ze strefą bistro

Aktualności

Kolporter rozwija salony ze strefą bistro

19 września 2016

 13 salonów prasowych Kolportera dysponuje strefą bistro Top Presso.  Spółka uruchamianie tego typu placówek rozpoczęła przed niespełna rokiem.

Top Presso to połączenie typowego salonu prasowego ze strefą bistro, oferującą m.in. kawę, herbatę, zapiekanki, przekąski, kanapki, sałatki, ciastka i croissanty. Pierwszy tego typu punkt otwarto 14 października 2016 r. w Galerii Handlowej „Nowy Rynek” w Jeleniej Górze.

W ciągu 11 miesięcy udało nam się uruchomić kolejnych dwanaście punktów tego typu. To dobra dynamika, zwłaszcza jeśli weźmiemy pod uwagę zdecydowanie większe wymogi przy otwieraniu salonów ze strefą bistro. Od momentu uruchomienia pierwszego salonu ze strefą Top Presso pracowaliśmy również intensywnie nad asortymentem gastronomicznym, analizując upodobania i oczekiwania klientów. Rozwinęliśmy ofertę najchętniej kupowanych przekąsek – hot dogów, kanapek i zapiekanek, oferujemy również pięć rodzajów kawy, która bardzo przypadła do gustu kupującym – mówi Dariusz Materek, rzecznik prasowy Kolportera. Salony ze strefą bistro Top Presso działają obecnie w Warszawie, Jeleniej Górze, Lublinie, Szczecinie, Radomiu, Tomaszowie Lubelskim, Bielsku Białej, Dąbrowie Tarnowskiej, Radzyniu Podlaskim i Łukowie. Pięć z nich zlokalizowanych jest w szpitalach. Oprócz placówek służby zdrowia salony prasowe ze strefą bistro można znaleźć również na dworcach metra, PKP i PKS oraz w galeriach handlowych. Najnowszy – czternasty z kolei – zostanie natomiast otwarty na terenie Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie.