Jesteś tutaj

„Grilluj z Mila” – zwycięzcy loterii wzięli udział w warsztatach

W Restauracji Pino Garden w Krakowie odbyły się warsztaty Grillowania, które poprowadził znany z programu MasterChef® Mikołaj Rey. Uczestnikami warsztatów byli zwycięzcy loterii „Grilluj z Mila”, która trwała od 26.04 do 16.05 w sklepach sieci supermarketów Mila.

„Miło jest oglądać rodzinne grillowanie. Chce pokazać ludziom gotowanie radosne, takie z którego czerpie się szczęście. Po tym jak nauczymy się podstaw w kuchni, poznamy ten podstawowy dobry smak, możemy zacząć być w kuchni kreatywni” – mówi Mikołaj Rey

Kucharz zdradził przepisy na m.in. szaszłyki z kurczaka w marynacie musztardowo-miodowej, hamburgery, żeberka marynowane po tajsku, pstrąga w papilocie na maśle cytrynowo ziołowym oraz rozmaite warzywa z grilla. 

Kategoria: 

Podobne artykuły

Od III kw. 2017 r. unijny rynek wieprzowiny pozostaje w spadkowej fazie cyklu. W okresie styczeń – maj br. wartość polskiego eksportu wieprzowiny zwiększyła się o 0,2% rok do roku, natomiast wołowiny zwiększyła się o 17,6%. Eksperci Credit Agricole Bank Polska szacują, że pod koniec 2018 r. cena wieprzowiny będzie spadać, z kolei wołowina zdrożeje o kilkanaście groszy za kilogram.

Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej przekaże kolejne 10 mln zł Bankom Żywności na lepsze przechowywanie i rozdzielanie żywności pozyskanej dla osób potrzebujących wsparcia. 8 października br. rozpocznie się przyjmowanie nowych wniosków w programie, z którego dotychczas skorzystało 14 Banków Żywności otrzymując w sumie ponad 4 mln zł dotacji.

X