Jesteś tutaj

Ferrero ogłasza otwarcie Centrum Innowacji w Singapurze

Ferrero ogłasza oficjalne otwarcie Centrum Innowacji Ferrero w Singapurze: to pierwszy taki ośrodek firmy w Azji, zlokalizowany w samym sercu jednego z czołowych światowych ekosystemów innowacji.

Zadaniem nowego centrum jest umocnienie pozycji Ferrero jako globalnego lidera innowacji. Ośrodek obejmie kilka strategicznych innowacyjnych funkcji z zakresu zdrowia i żywienia, badań i rozwoju w dziedzinie nowych surowców oraz produktów, analizy zachowań konsumentów oraz działań koncepcyjnych.

W centrum innowacji Ferrero, wspieranym przez Singapurską Radę Rozwoju Gospodarczego (EDB), wielodyscyplinarny zespół ekspertów ds. nauki o żywieniu, biotechnologii, odżywiania, zachowań konsumenckich, materiałoznawstwa oraz projektowania materiałów – działając w ramach prężnego singapurskiego ekosystemu - będzie zajmował się wspieraniem procesu innowacji.

Z okazji otwarcia nowego centrum innowacji Ferrero, CEO Giovanni Ferrero powiedział: “Innowacja zawsze była kluczową wartością dla Ferrero. Nasze produkty są rezultatem wielkiej pasji do jakości i badań. Centrum innowacji w Singapurze będzie wspierało Ferrero w ciągłym dążeniu do poszukiwania najnowocześniejszych rozwiązań technologicznych w celu oferowania klientom wyrobów o najwyższej jakości, otwierających przed nimi nowe wymiary smaku".

Prezes singapurskiej Rady Rozwoju Gospodarczego, dr Beh Swan Gin, skomentował: “Decyzja Ferrero o utworzeniu w Singapurze pierwszego w Azji światowego Centrum Innowacji odzwierciedla znaczenie szybko rozwijających się rynków konsumenckich w tym regionie i podkreśla pozycję Singapuru w regionie jako ośrodka żywności i odżywiania. Cieszy nas perspektywa współpracy Ferrero z partnerami w Singapurze, mająca na celu opracowanie unikalnej oferty produktowej".

Na decyzję o zlokalizowaniu Centrum Innowacji Ferrero w Singapurze wpłynęło jego strategiczne położenie w Azji, a także znacząca rola, którą Singapur pełni w globalnym środowisku naukowym, posiadając m.in. Agencję ds. Nauki, Technologii i Badań Naukowych (A*STAR) i istotne ośrodki uniwersyteckie. Singapur to dynamiczne oraz innowacyjne środowisko, łączące zasoby ludzkie oraz talenty naukowe z różnorodnymi strukturami demograficznymi konsumentów Azji. To idealna platforma do pracy z nowymi technologiami i surowcami w celu tworzenia i testowania nowych produktów na rynku o strategicznym znaczeniu dla Ferrero.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Ferrero Hazelnut Company, niedawno założona jednostka Grupy, zajmująca się całością działalności związanej z uprawą i wykorzystaniem orzechów laskowych przez Grupę Ferrero, jednego z liderów rynku słodyczy i trzeciego koncernu w skali światowej, jeśli chodzi o rynek produktów czekoladowych, ogłasza “FERRERO HAZELNUT AWARD CONTEST”, konkurs na najlepszy projekt z zakresu szeroko pojętych badań i innowacji w uprawie orzechów laskowych.

WWF opublikowało Międzynarodowy Ranking Firm Wykorzystujących Olej Palmowy, w którym Grupa Ferrero uzyskała jeden z najlepszych wyników wśród 137 światowych przedsiębiorstw. 

X