Jesteś tutaj

Grupa Sokołów i Grupa Mięsna Gzella razem

Grupa Sokołów zapowiada powiększenie o spółki należące do Grupy Mięsnej Gzella. Konsolidacja, do której ma dojść w ramach umowy warunkowej, umocni pozycję połączonych podmiotów i ich marek na rynku krajowym i międzynarodowym.

Grupa Mięsna Gzella działa na rynku od ponad 30 lat. Główny zakład firmy zlokalizowany jest w miejscowości Osie. Ze względu na innowacyjne technologie produkcji, pakowania i przechowywania mięsa i wędlin uważany jest za jeden z najnowocześniejszych zakładów tego typu w Europie. Jego potencjał produkcyjny pozwala na przetwarzanie ponad 6000 ton mięsa miesięcznie.

Grupa dysponuje również własnym zapleczem logistycznym oraz siecią, największą tego typu w Polsce, sklepów działających pod marką Delikatesy Mięsne Gzella, rozlokowanych głównie w Polsce północnej i centralnej.

– Naszą misją jest bycie partnerem dla klientów i konsumentów poprzez zapewnienie wyrobów najwyższej jakości, zgodnych z ich oczekiwaniami i potrzebami oraz zmieniającymi się trendami żywieniowymi. Powiększenie potencjału Sokołowa o Grupę Gzella to kolejny krok w realizacji tych celów. Nasze produkty wzbogacą ofertę dostępną w kanałach dystrybucji Grupy Mięsnej Gzella, a produkty Gzella trafią do szerokiej sieci dystrybucji Sokołów, na którą składa się 39 centrów dystrybucji i 51 sklepów własnych – powiedział Bogusław Miszczuk, prezes Sokołów S.A.

Finalizacja transakcji wymaga uzyskania zgody Prezesa Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Akademia Smaku Sokołów w swej działalności kładzie nacisk na to, by jedzenie służyło nie tylko zaspokajaniu głodu, lecz także – by czerpać z niego przyjemność. Kolejne warsztaty w Akademii odbyły się w niezobowiązującej atmosferze garden party.

Projekt w formie kalendarza przygotowany został po raz trzeci z inicjatywy magazynu „Bussineswoman and life”. W ostatniej edycji projektu wzięli udział przedstawiciele świata show-biznesu.

X