Jak powstają paluszki FRoSTA?

Aktualności

Jak powstają paluszki FRoSTA?

06 marca 2017

Paluszki rybne od FRoSTY powstają z filetów mintaja. Posiadają one certyfikat MSC, co oznacza, że ryby, których użyto do produkcji paluszków pochodzą bezpiecznych łowisk. Ryba pierwsza obróbkę – filetowanie przechodzi chwile po złowieniu. Następnie jest zamrażana i w tej formie trafia do fabryki, gdzie cięta jest na paluszki, które dalej są panierowane, podsmażane, i zamrażane w ciągu kilku minut. W aktualnej ofercie FRoSTY oprócz klasycznych paluszków znajdują się również meksykańskie, w panierce z przyprawami i chipsami tortilla oraz Paluszki rybne 5 zbóż – z mąką z pszenicy, jęczmienia, ryżu, owsa i żyta. – Raz zamrożone ryby nie są już rozmrażane – mówi Aleksandra Wysocka, Marketing Manager FRoSTY. – Nasza technologia produkcji pozwala na ich obróbkę i pakowanie w tak krótkim czasie, że ryba nie rozmraża się podczas procesu produkcji, lecz dopiero kiedy trafia na stół konsumenta – wyjaśnia.