Jesteś tutaj

Marki Grupy Colian na Karuzeli Cooltury 2014

30 i 31 maja br. w Warszawie odbędzie się szósta edycja Karuzeli Cooltury. W Parku Żeromskiego i Centrum Sztuki Fort Sokolnickiego przy Placu Wilsona będzie można spotkać znanych artystów, pisarzy, aktorów, dziennikarzy, ekonomistów, sportowców, polityków i celebrytów, którzy wezmą udział w debatach, spotkaniach i atrakcjach artystycznych, organizowanych w ramach wydarzenia. Partnerami tegorocznej Karuzeli Cooltury są marki Grupy Colian: Appetita, Goplana oraz Solidarność.

Karuzela Cooltury po 5 latach w Świnoujściu, debiutuje w Warszawie. Tegoroczna formuła w drodze nawiązuje do przypadającego w czerwcu 25-lecia polskiej wolności. Dlatego tematem przewodnim są marzenia i bariery. Przedstawiciel Rady Programowej Karuzeli Cooltury o. Maciej Zięba diagnozuje: 25 lat temu mieliśmy Solidarność, a marzyliśmy o wolności. Teraz mamy wolność, a marzymy o solidarności. Podczas spotkań w ramach Karuzeli wybitni goście będą dociekać o czym marzą teraz Polacy, w życiu prywatnym, zawodowym, w sferze społecznej oraz kulturalnej.

Pewne jest, że o dobrej kuchni marzy każdy. Dlatego marki Appetita, Goplana i Solidarność we współpracy z brandami De’Longhi Polska organizują pełną atrakcji Strefę Kulinarną. Gotowanie to nie tylko przyrządzanie posiłków - to kreacja, forma sztuki, komponowanie smaków i aromatów, element kultury. Marki Grupy Colian będą popularyzować ten pogląd podczas zaplanowanych kulinarnych atrakcji, które ruszają w piątek 30 maja o godzinie 17.30. Na początek przewidziano pokaz czekoladowy Mistrza Cukierniczego Piotra Chylareckiego oraz pokaz Mistrza Kulinarnego Adama Chrząstowskiego, który odtworzy na oczach widzów dania przygotowywane podczas Prezydencji Polski w Unii Europejskiej w 2011 r., w czasie której był głównym konsultantem kulinarnym.

W sobotę 31 maja na gości Karuzeli czekają: czekoladowe warsztaty Mistrza Cukierniczego Piotra Chylareckiego oraz pokaz i warsztaty Mistrza Latte Art Michała Pluty. Jednym z najważniejszych momentów Karuzeli Cooltury jest Gotowanie z gwiazdami – kulinarny konkurs gwiazdorskich par, który poprowadzą Adam Chrząstowski i Piotr Chylarecki. Gwiazdy będą przygotowywały dania wytrawne, wzbogacone aromatem przypraw Appetita oraz desery z wykorzystaniem słodyczy marek Goplana i Solidarność.

Galeria: 
Kategoria: 

Podobne artykuły

Tomasz Kosik został powołany na członka Polskiej Rady Systemu GS1, organu doradczego i opiniującego Instytutu Logistyki i Magazynowania w Poznaniu już po raz trzeci. Podczas kadencji, przypadającej na lata 2014-2017, będzie odpowiedzialny za upowszechnianie globalnych standardów i rozwiązań GS1 w Polsce, służących efektywnemu zarządzaniu łańcuchami dostaw.

Marka Appetita była sponsorem tegorocznej edycji Targów Mother & Baby, pierwszych na polskim rynku targów branży dziecięcej.

X