Jesteś tutaj

ZM Stokłosa z certyfikatem QAFP

Wraz z początkiem roku wzrosło zainteresowanie Systemem QAFP i kolejny zakład uzyskał certyfikat. Jednym z uczestników Systemu został Zakład Mięsny Henryka Stokłosy w Śmiłowie, który otrzymał certyfikat w zakresie zeszytu branżowego „Wędliny”.

Zakłady Mięsne w Śmiłowie produkują wyroby najwyższej jakości, uwzględniając upodobania, a także preferencje konsumentów. Siła tych wyrobów tkwi w wysokiej jakości surowca, doskonałych przepisach i naturalnych przyprawach, co odzwierciedla hasło firmy „Wybierz to, co najlepsze”. Wysoką jakość produktów i usług potwierdzają liczne nagrody m.in.: Dobre bo Polskie, tytuł EU Standard 2008  i wyróżnienia regionalne.

Do Systemu QAFP zostały wprowadzone 3 produkty: Kiełbasa myśliwska podsuszana, Kiełbasa krakowska podsuszana i Kiełbasa jałowcowa pikantna. Produkty QAFP będą dostępne we wszystkich sklepach firmowych na terenie całej Polski.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Choć produkty typu superfood są coraz bardziej widoczne na półkach polskich sklepów, wciąż stanowią rynkową niszę. Z badań firmy Purella Superfoods wynika, że większość konsumentów omija ekosklepy i półki ze zdrową żywnością, bo nie wie, jak i do czego używać tego typu produktów. Obawia się ich smaku, a dodatkowym elementem odstraszającym jest wysoka cena jednostkowych opakowań. Prezes firmy Michał Czerwiński podkreśla, że sprzedaż superfoods można zwiększać dzięki edukacji konsumentów i niższym cenom.

Aż 94,4% młodych osób uważa, że praktyki związane z kierunkiem studiów są ważne podczas poszukiwania pracy. Dlatego Nestlé Polska S.A. już po raz trzeci wspiera młodych pasjonatów zdrowego stylu życia w ich pierwszych doświadczeniach zawodowych.

X