Jesteś tutaj

Cała branża w stolicy – WorldFood 2018

Wczoraj w halach Expo XXI rozpoczęła się V edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood. Wydarzenie będzie trwać do 12 kwietnia. Patronami merytorycznymi i współorganizatorami debat i paneli tematycznych są największe i najważniejsze organizacje branżowe.

Spotkania handlowe to sprawdzona i efektywna metoda nawiązywania kontaktów biznesowych. W rozmowach handlowych tej edycji uczestniczą kupcy m.in.: z Wietnamu, Hiszpanii, Hongkongu, Turcji, Bułgarii, Pakistanu, czy Mołdawii. Nie zabrakło też kupców z sieci polskich i handlujących w Polsce. W trakcie targów odbywa się seria wcześniej umówionych spotkań. Taka formuła zwiększa efektywność wystąpienia na targach i skraca czas dotarcia do kontrahenta.

Największym atutem targów WorldFood jest możliwość bezpośredniego kontaktu producentów, przetwórców i handlowców skoncentrowanych na konsumencie i wspólnie niejako oferujących innowacyjne i tradycyjne zarazem produkty. Reagując na potrzeby i trendy na rynku żywności, organizatorzy postanowili poszerzyć ofertę targów o Sektor NutraFood. Jedną z części poświęcono także żywności ekologicznej – EcoFood. Po raz kolejny gości również na tragach kilkadziesiąt włoskich firm pod wspólnym logo Bellavita.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Międzynarodowe Targi Żywności i Napojów WorldFood Warsaw są wydarzeniem dynamicznie rozwijającym się. Najbliższa, czwarta edycja odbędzie się w dniach 11-13 kwietnia. Udział w imprezie wezmą wystawcy – polskie i międzynarodowe firmy zajmujące się produkcją, dystrybucją, importem oraz eksportem żywności i napojów, ale także przedstawiciele handlu – kupcy, reprezentanci działów zakupów czy kadra zarządzająca sieci spożywczych. 

Ekspozycje targowe ponad 350 wystawców, prezentacje i degustacje, rozmowy B2B, liczne prelekcje i pokazy, panele ekspertów i przedsiębiorców, wielka giełda ofert – WorldFood Poland to tylko i aż trzy dni w stolicy Polski – ojczyzny doskonałej żywności i kraju otwartego na inne kultury.

X