Jesteś tutaj

IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, a do tego śpiew i  żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie: IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych, które organizowane będą w dniach 11 – 15 sierpnia 2018 roku w Zakopanem.

Targi zainauguruje konferencja pn. „Miód i pszczelarstwo w kulturze europejskiej”. Zwiedzający będą mogli brać udział w warsztatach rękodzieła artystycznego, konkursach, prezentacjach i degustacjach potraw oraz napojów, pokazach kulinarnych mistrzów Stowarzyszenia Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz innych atrakcjach.

Zaplanowano wiele interesujących imprez towarzyszących: Konkurs na Najlepszy Produkt Spożywczy, Konkurs na Najlepszy Oscypek, Konkurs na Najładniejsze Stoisko. Znakomitym uzupełnieniem Targów będzie ekspozycja podhalańskiego dziedzictwa kulturowego w Zarembku Tradycji. 

Kategoria: 

Podobne artykuły

Każdego roku w sierpniu w Zakopanem swoje wyroby zaprezentują producenci m.in. żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy. Targi są doskonałą okazją do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy, nie zabraknie również wyrobów rękodzieła ludowego charakterystycznego dla danego regionu. 

Elżbieta Bieńkowska, David Caro, Mario Ohoven i Andreas Renschler – to tylko część gości specjalnych, którzy zainaugurują 3 dzień debat, warsztatów i spotkań z ekspertami. Europejski Kongres MŚP rozpocznie się w piątek od sesji o jednolitym rynku Unii Europejskiej, transferze wiedzy i innowacyjnych technologiach.

X