Jesteś tutaj

Advertisement

O trendach konsumenckich podczas targów POLAGRA FOOD 2019

Już 30 września w Poznaniu rozpocznie się największe wydarzenie kierowane do branży spożywczej i sektora Horeca. Zwiedzający będą mogli zapoznać się nie tylko z nowościami rynkowymi, ale także wziąć udział w spotkaniach z ekspertami. W programie wydarzeń targów POLAGRA FOOD znajdują między innymi szkolenie, na którym omówione zostaną trendy konsumenckie i ich wpływ na półkę sprzedażową.

Rola konsumenta w kształtowaniu półki sprzedażowej jest bezsprzeczna – każdy producent walczy o uwagę klientów oraz ich lojalność. Dzisiejszy konsument jest świadomy i coraz lepiej wyedukowany, a preferencje związane ze zdrowym odżywianiem w widoczny sposób wpływają na półkę sklepową. Jakie trendy zarysowują się najsilniej? Jak kształtują się potrzeby konsumentów? Na te pytania odpowie ekspertka z Umbrella Group Marketing. Nie zabraknie informacji na temat tego jakie tendencje oddziałują na producentów z branży spożywczej i dlaczego nie powinni ich przeoczyć oraz wiedzy co wpływa na dystrybucję z branży spożywczej.

Szkolenie odbędzie się 30 września w strefie szkoleniowej w pawilonie 3 na Międzynarodowych Targach Poznańskich. Wstęp jest bezpłatny, ale wymagana jest wcześniejsza rejestracja z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Data wydarzenia: 
2019-09-30

Na przełomie września i października odbędzie się 35. edycja Międzynarodowych Targów Wyrobów Spożywczych Polagra Food. Jakie cele stawiają sobie organizatorzy?

Targi Polagra Food to miejsce dialogu pomiędzy producentami i dystrybutorami żywności. Kolejna edycja tego wydarzenia odbędzie się pod hasłem „Po pierwsze, jakość”. Ma ono podkreślać główne priorytety związane z organizacją poznańskich targów dla sektora spożywczego. Jednym z nich jest jakość relacji biznesowych, które można nawiązać na targach. Targi w przyszłym roku odbędą się w dniach 20-22 maja.

X

Przeczytaj również