Magia świątecznych smaków z produktami marki Winiary

Kampanie

Magia świątecznych smaków z produktami marki Winiary

07 listopada 2014

Czego w Polsce na wigilijnym stole nie może zabraknąć? Prawie połowa naszych rodaków nie wyobraża sobie Bożego Narodzenia bez barszczu czerwonego* – to nasza świąteczna tradycja! Uzyskanie odpowiedniego aromatu zupy to jednak duże wyzwanie. Barszcz Czerwony Ekspresowa Zupa Winiary od lat gwarantuje paniom domu doskonały smak, idealne doprawienie i odpowiedni kolor, dlatego w polskich domach jest absolutnym numerem 1! Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza najwyższej jakości burakom, uprawianym w Polsce. Najlepiej smakuje z uszkami, krokietami i pierogami, z bezmięsnym nadzieniem do którego możemy dodać Bulion z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia Winiary. Dzięki niezwykłemu aromatowi suszonych borowików i podgrzybków farsz stanie się nie tylko dobrze doprawiony, ale uzyska także odpowiednią konsystencję. Bulion warto wykorzystać również podczas przygotowania świątecznych obiadów – do zapiekanych mięs, sosów lub kasz.

Świąteczny czas to niezwykła frajda dla naszych pociech, które w tym czasie chętniej angażują się w kuchenne obowiązki. Dzieci podczas Bożego Narodzenia najczęściej pomagają mamie w przygotowaniu sałatki jarzynowej (24%*). Jej odpowiedni smak uzyskamy dodając Majonez Dekoracyjny Winiary, który dzięki swej kremowej konsystencji i doskonałej jakości od lat króluje na polskich stołach. Sałatki to jednak nie jedyny sposób na wykorzystanie go podczas świątecznych przygotowań. Możemy używać go także jako dodatek lub dekorację do wigilijnych przysmaków, co sprawia, że jest absolutnym kuchennym niezbędnikiem!

W wigilijną noc tradycyjnie spożywamy bezmięsne potrawy, jednak w Boże Narodzenie na naszym stole pojawiają się już mięsa w rozmaitej postaci – duszone, smażone i pieczone. Bez względu na to jaki rodzaj ich przygotowania lubimy najbardziej, warto podkreślić smak mięsnych potraw pysznymi dodatkami. Sos borowikowy wykwintny Popisowy WINIARY odmieni każde danie i nada mu niezwykły charakter. Sprawdzi się idealnie jako dodatek do: schabu, kurczaka lub dziczyzny. Możemy podawać go zarówno z ziemniakami, kaszą jak i makaronem. Kulinarne inspiracje na świąteczne potrawy – zarówno te tradycyjne jaki i te z nowoczesnym akcentem znajdziesz na www.winiary.pl.

*Badanie konsumenckie „Odkrywamy smaki rodzinnych chwil”, przeprowadzone przez firmę Millward Brown na zlecenie marki Winiary.