Jesteś tutaj

Planujesz imprezę karnawałową? Przygotuj ją z FRoSTĄ

Karnawał to czas zabaw i tańca. To najlepsza pora na organizację imprezy. Nie ma jednak udanej domówki bez pysznych przekąsek. Co warto uwzględnić w menu? Dobrym pomysłem będzie skorzystanie z dań mrożonych od FRoSTY.

Podczas przygotowywania imprezowego menu, oprócz dobrego smaku potraw, liczy się czas ich przyrządzania. Jak go skrócić, nie rezygnując przy tym z dobrych składników? Odpowiedź jest prosta: sięgając po dania mrożone. Poniżej podrzucamy kilka propozycji na karnawałowe menu.

Ciasto francuskie

Ciasto francuskie to uniwersalna baza zarówno do słonych, jak i słodkich przekąsek. Jego własnoręczne wykonanie jest czaso- i pracochłonne, ale z łatwością można je znaleźć w niemal każdym sklepie. Kupując gotowe ciasto warto jednak zwrócić uwagę na skład produktu. Ciasto francuskie od FRoSTY w składzie ma jedynie mąkę, masło, wodę i sól. Do przekąsek w wersji słonej polecamy dodać łososia, warzywa i różne rodzaje sera, zaś na słodko – czekoladę i owoce. Zawijaski z ciasta francuskiego to idealna przekąska na początek imprezy.

Pyszne i chrupiące paluszki

Doskonałą propozycją na przekąski będą złote paluszki serowe w chrupiącej panierce, z serem edam. Ich smak idealnie dopełnią dipy, czyli gęste sosy, których podstawą jest np. śmietana lub majonez. Internet kipi od sprawdzonych przepisów. My polecamy dip pomidorowy i czosnkowy. One zawsze znikają najszybciej.

W wersji wege

Jest duże prawdopodobieństwo, że wśród Waszych gości znajdą się wegetarianie. W menu nie może więc zabraknąć warzyw, które będą dobrym urozmaiceniem stołu. Co powiecie na domowe pity podane z warzywnym curry z batatami? Ten świetny i szybki przepis od Kuchni Agaty znajdziecie na YouTube FRoSTY: Curry warzywne z pitą. Koniecznie spróbujcie – to danie przekona nawet najwytrwalszych mięsożerców.

Kategoria: 

Podobne artykuły

19 września, pod hasłem „100% naturalnego smaku”, rusza kolejna odsłona kampanii reklamowej FRoSTY.  

Dnia 1 października rozpoczęła się kampania FRoSTY „Mówimy jak jest”, która trwa do połowy grudnia. W ramach zaplanowanych działań, FRoSTA we współpracy z Agatą Jędraszczak, czyli prowadzącą bloga kuchniaagaty.pl, stworzyła serię 10 filmów z pomysłowymi rozwiązaniami na obiad z produktami marki w roli głównej. Na YouTube FRoSTY zobaczymy przepisy na m.in. faszerowaną cukinię, szakszukę z warzywami czy mintaja z salsą mango i frytkami z batatów. Promocja filmów online rozpocznie się 7 października i potrwa do 15 grudnia. Spoty publikowane będą także w pozostałych kanałach społecznościowych marki.

X

Przeczytaj również