Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe

Kampanie

Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe

21 marca 2019

Jeśli myśląc o naleśnikach do głowy przychodzi Ci tylko dżem truskawkowy albo słodki ser, to Hochland całkowicie odczarowuje naleśnikowe klasyki. Naleśniki z nowalijkami w wiosennym klimacie, to idealna propozycja na drugie śniadanie albo przystawkę.

Naleśniki kochają wszyscy. Ich prostota, szybkość przygotowania i różnorodność składników, z którymi się komponują sprawia, że to jedno z ulubionych dań zarówno maluchów, jak i dorosłych. Naleśniki są jak wspaniała baza – pasują do nich słodkie i słone dodatki, owoce, ale też i… świeże warzywa. Wersja wytrawna naleśników to najnowsza, inspirująca propozycja Hochland na oryginalne śniadanie czy szybką, sycącą przekąskę. Serowo-warzywne ruloniki naleśnikowe z serem kremowym gouda, nowalijkami i chrupiącymi pestkami prażonego słonecznika, będą idealnym kulinarnym rozpoczęciem wiosny.

Rulony naleśnikowe z serem kremowym gouda, warzywami i kiełkami

Składniki na naleśniki:

1 szklanka mąki orkiszowej białej

1 szklanka mleka

1/2 szklanki wody

2 jajka

Szczypta soli

1 łyżka oleju

Dodatkowo:

1 kubek serka kremowego Gouda Hochland

1 ogórek zielony

Pęczek rzodkiewki

3 łyżki prażonego słonecznika

Kiełki rzodkiewki lub rzeżucha

Przygotowanie:

Wszystkie składniki na naleśniki mieszamy w misce do uzyskania gładkiej konsystencji. Odstawiamy na 15 minut. Na nieprzywierającej patelni wlewamy po chochelce ciasta, rozlewamy na powierzchnię całej patelni i smażymy po kilka minut z każdej strony. Postępujemy tak z resztą ciasta. Każdy naleśnik smarujemy do połowy serkiem kremowym Gouda Hochland, na środku wzdłuż układamy cieniutkie plasterki ogórka i rzodkiewki, posypujemy kiełkami i prażonym słonecznikiem i zwijamy w rulon. Kroimy na kawałki i podajemy jako przekąskę.