Jesteś tutaj

Sery Hochland wygrywają w Good Cheese 2019

Sery Hochland otrzymały medale w plebiscycie Good Cheese. W konkursie sery poddane są ocenie profesjonalistów – szefów kuchni znanych stołecznych restauracji. Medale otrzymują najlepsi. Złoty medal w konkursie, w kategorii ser „ready to go” marka Hochland otrzymała za Hochland Kanapkowy mini. Srebrnymi medalami zostały nagrodzone produkty: Mini Almette, Valbon Camembert, Hochland Kanapkowy Śmietankowy. W kategorii ser na pizzę brązowy medal przyznano za Hochland Burger & Toast.

Konkurs dedykowany jest producentom, którzy komercyjnie oferują ser na polskim rynku. Nie ma w nim przegranych, ponieważ ogłaszane są jedynie trzy pierwsze miejsca w każdej ocenianej kategorii. Sery oceniają profesjonaliści: kucharze i szefowie kuchni a ocena odbywa się pod patronatem Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie. Sędziowie oceniają głównie walory smakowe, ale także wrażenia ogólne zgłoszonych serów.

– Konsumenci wybierają dobre sery, a w konkursie Good Cheese kucharze bacznie obserwują ich wybory i na tej podstawie oceniają sery. Liczy się smak – powiedział Jacek Wyrzykiewicz, PR & Marketing Services Manager w Hochland Polska.

Uroczyste ogłoszenie wyników nastąpiło na Polskim Kongresie Serowarskim 23-25 października w Mrągowie. Uczestnicy Gali mieli również możliwość degustacji zwycięskich serów na specjalnie przygotowanym stole serowym.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Kilka tysięcy osób przyszło 9 września na Rynek Mariacki w Węgrowie by wziąć udział w Mazowieckim Święcie Chleba i Sera. Tegoroczna edycja była szczególnie udana. Oprócz licznych stoisk z regionalnymi potrawami i rękodziełem, swoje stoiska miały także okoliczne mleczarnie. Firma Hochland Polska była współorganizatorem imprezy i promowała sery dostępne w swojej ofercie. Hochland zorganizował także losowanie, w którym można było wygrać lot balonem Almette.

W niedzielę, 30 września, miał miejsce 6 Hochland Półmaraton Doliną Samy, w którym wzięło udział kilkuset uczestników.

X