Jesteś tutaj

Smaki Sezonu Almette

Pierwsze spotkanie z cyklu Smaki Sezonu Almette, podczas którego królowały rzodkiewki, za nami! W gospodarstwie slow food Pana Ziółko z gospodarzem spotkał mistrz kulinarny David Gaboriaud oraz znani i cenieni blogerzy, którzy wśród swoich czytelników i obserwatorów z przyjemnością promują trend „ogrodniczy”, zachęcając do samodzielnego uprawiania warzyw w przydomowych ogródkach, w domu czy na parapetach. Razem poznawali tajniki uprawy tych warzyw, a także przygotowywali pyszne dania z dodatkiem serka Almette z rzodkiewkami.

Rzodkiewkowe spotkanie zainaugurowało cykl Smaki Sezonu, podczas którego w wyjątkowym gospodarstwie slow food Pana Ziółko ekspert kulinarny Almette David Gaboriaud, gościł blogerów kulinarnych i parentingowych. Paulina, autorka bloga Kotlet TV i Ewa z synami, prowadząca bloga Moje dzieci kreatywnie, promują zdrowy styl życia i świadome odżywianie oparte na naturalnych, wartościowych składnikach. Jednym z nich jest niewątpliwe bohaterka tego spotkania, czyli rzodkiewka.

Pysznym ukoronowaniem spotkania były dania, które przygotowali razem z Davidem Gaboriaud. W wiosenno-letnich propozycjach nie mogło oczywiście zabraknąć „ogródkowych” warzyw i  serka Almette z rzodkiewkami.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Trwa kampania w telewizji oraz internecie, która dotyczy komunikacji naturalności puszystych serków twarogowych Almette. Dodatkowo na opakowaniach Almette wprowadzono specjalne oznakowanie, informujące o tym, że serki Almette powstały z polskiego mleka pochodzącego od krów karmionych paszami bez genetycznie zmodyfikowanych organizmów.

Znamy już zwycięzcę Loterii dla konsumentów puszystych serków Almette. W loterii do zdobycia były nagrody, których łączna wartość przekroczyła milion złotych.

X

Przeczytaj również