Jesteś tutaj

Zapnij pasy! Brazylia wchodzi do gry!

Polacy, podobnie jak, Brazylijczycy kochają piłkę nożną oraz wspólne grillowanie - zwane w kulturze latynoamerykańskiej jako churrasco. Kamis proponuje połączenie tych dwóch niezwykłych pasji w jednym czasie. Marka przygotowała swój mistrzowski smak na Mundial.

Skuteczny napastnik – pikantna Musztarda Chili Texan. Musztarda o wyrazistym i zdecydowanym smaku, który zawdzięcza swej oryginalnej recepturze opartej na połączeniu najlepszych ziaren gorczycy z doskonałą mieszanką przypraw z dodatkiem chili. Jest to niezastąpiona pozycja do mięs z rusztu lub rożna, a także do dań smażonych i pieczonych. Doskonale nadaje się również do marynat oraz sosów musztardowych. Skuteczny jak diabli!

Solidny pomocnik – przyprawa Grill Klasyczny Kamis. Niezastąpiona mieszanka zawiera sól, czosnek, paprykę słodką, cukier, kolendrę, majeranek, gorczycę, owoc  jałowca, pieprz czarny, goździki, rozmaryn, chili, liście laurowe. Przyprawa wzbogaca smak i aromat dań przyrządzanych na ruszcie lub patelni, a gruboziarnista struktura mieszanki nadaje potrawom atrakcyjny wygląd. To pewny punkt drużyny Kamis  w każdym domu!

Pewny, wysoki obrońca – przyprawa Kamis Grill Karkówka (w tubie). Specjalna mieszanka, w skład której wchodzą m. in.: czosnek w płatkach, papryka w płatkach, kolendra w formie ziarenek, rozmaryn, pieprz czarny, natka pietruszki i liście laurowe. Mieszanka jest niezwykle aromatyczna, gruboziarnista i nadaje karkówce słodki aromat i czosnkowo-ziołowy smak. Przyprawa nie zawiera glutaminianu sodu ani żadnych wzmacniaczy smaku. Ten duży, 80 gramowy obrońca okaże się strzałem w dziesiątkę na cały sezon!

 

Galeria: 
Kategoria: 

Podobne artykuły

Przyprawy do grilla KAMIS to gwarancja udanej biesiady, dlatego nie może zabraknąć ich w żadnym sklepie. Wchodzimy właśnie w najważniejszy sezon dla tego segmentu przypraw.

Kamis Specialite wprowadza do swojej oferty linię pieprzu premium – warianty od łagodnego – pieprz czarny mielony brazylijski nr 5, przez ostre – pieprz czarny mielony indonezyjski nr 8,  do bardzo ostrego – pieprz czarny mielony lampung nr 9 o pięknym aromacie, dzięki wysokiej zawartości olejków eterycznych.

X

Przeczytaj również