Bakalland uzupełnia linię bakalii przekąskowych „Chwyć&Jedz”

Nowości

Bakalland uzupełnia linię bakalii przekąskowych „Chwyć&Jedz”

Bakalland rozwija swoje portfolio o kolejne propozycje smakowe z linii przekąskowej „Chwyć&Jedz”. To odpowiedź na zróżnicowane gusta konsumentów, którzy równie często sięgają po przekąski słone, jak i te z odrobiną słodyczy. Nowości to dwie propozycje smakowe: słodki miks bakaliowy z kawową nutą, czyli Mieszanka studencka COFFEE oraz Żurawina z sokiem z granatu. Przekąski Bakalland dostępne są w poręcznych 50-gramowych opakowaniach.

Linia przekąsek „Chwyć&Jedz” to orzechy, ziarna, owoce i mixy bakalii w aż 18 różnych wariantach. Odpowiadając na potrzeby konsumentów, którzy nieustannie poszukują nowości, marka Bakalland wprowadziła do swojej oferty kolejne propozycje łączące różne smaki – orzechy z kawą oraz żurawinę z sokiem z granatu: Mieszankę Studencką COFFEE 50 g i Żurawinę z sokiem z granatu 50 g.

– Dodaliśmy do naszej linii dwie nowe propozycje. Ciesząca się niezmienną popularnością żurawina tym razem w wariancie z naturalnym sokiem z owoców granatu. Za sprawą wtłoczonego soku, żurawina jest jeszcze bardziej soczysta oraz nabiera dodatkowego aromatu. Idealne rozwiązanie przekąskowe, również dla najmłodszych np. zamiast żelek. Druga z naszych nowości – Mieszanka Studencka COFFEE, skierowana jest do dojrzalszych konsumentów, gdyż zawiera ziarna aromatycznej kawy w czekoladzie deserowej. Doskonale sprawdzi się jako przekąska w ciągu dnia, również w chwilach gdy po prostu mamy ochotę na coś słodkiego – mówi Agnieszka Cymbalak Product Manager Bakalland.

Dużą zaletą i wyróżnikiem nowych propozycji przekąskowych są funkcjonalne, impulsowe opakowania o poręcznej gramaturze, dzięki którym oferowane bakalie dostępne są w porcji na raz. Nowości sprawdzą się wyeksponowane w przestrzeni sklepu na osobnych, dedykowanych dla linii stojakach, w strefie przykasowej oraz w ramach cross-lokalizacji. Dedykowany stojak hakowy stanowi wyróżniającą się, kompleksową ekspozycję – idealną do produktów impulsowych.