Jesteś tutaj

FRoSTA w meksykańskim stylu

Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.

Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię.  Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut. 

Kategoria: 

Podobne artykuły

Najnowsza propozycja FRoSTY to delikatnie posiekany i zamrożony Szpinak z czosnkiem. Doskonale pasuje do farszu do pierogów, naleśników i tart. Może również stanowić bazę zup i sosów czy dodatek do makaronu. Nie wymaga doprawiania i jest gotowy w kilka minut – wystarczy gotować go w garnku pod przykryciem lub odgrzać w kuchence mikrofalowej.

Jeśli szukasz nowego pomysłu na rodzinne grillowanie, warto sięgnąć po propozycje FRoSTY. Wśród szybkich dań, każdy znajdzie coś dla siebie.

X