Jesteś tutaj

FRoSTA w meksykańskim stylu

Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.

Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię.  Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut. 

Kategoria: 

Podobne artykuły

Na uroczysty świąteczny obiad idealnie sprawdzi się Ryba z pieca FRoSTY (16-18 zł za 400 g), dostępna w trzech wariantach smakowych - z sosem bordelaise, włoskim lub sosem z brokułów.

Najnowsza propozycja FRoSTY na obiad to Kurczak z pieca z sosami – pieczarkowym i toskańskim. Dwie porcje wysokiej jakości mięsa z piersi kurczaka z sosem i warzywami, podane na papierowej tacce wystarczy zapiec w piekarniku.

X