Jesteś tutaj

FRoSTA w meksykańskim stylu

Mieszanka czerwonej i czarnej fasoli z kukurydzą, papryką oraz komosą ryżową tworzą wegańskie Chili con quinoa. To propozycja idealna na rozgrzewający, sycący posiłek i nowość w ofercie FRoSTY.

Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.

Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię.  Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut. 

Kategoria: 

Podobne artykuły

Najwyższa jakość surowca i niebieski certyfikat MSC – to cechy rybnych nowości w ofercie FRoSTY. Niepanierowane filety z Czarniaka, Gładzicy oraz Dorsza, znajdziemy teraz w sklepach w odmienionych, jasnych opakowaniach.

FRoSTA dla wszystkich fanów egzotycznych smaków przygotowała nowość: złota kasza, bukiet warzyw i mieszanka przypraw, czyli Kuskus orientalny.

X