Jakość, tradycja i smak – gwarancja smacznych świąt od Krakusa

Nowości

Jakość, tradycja i smak – gwarancja smacznych świąt od Krakusa

16 grudnia 2016

Święta Bożego Narodzenia to jedne z najważniejszych w polskiej tradycji. To moment, kiedy rodziny, przyjaciele i znajomi siadają przy stole, aby cieszyć się piękną i wyjątkową chwilą. W tych dniach wszystko powinno być idealne i smaczne. Na stole nie może zabraknąć tradycyjnych potraw i dodatków, m.in. czerwonego barszczu, chrzanu czy ogórków. Te od Krakusa gwarantują wyjątkową jakość i smak.

Marka Krakus to jedna z polskich marek spożywczych o tradycjach, które już od ponad 50 lat towarzyszą Polakom na co dzień i od święta. To synonim doskonałego smaku i wysokiej jakości. Tak jak pod choinką nie może zabraknąć drobiazgów dla maluchów, tak na świątecznym stole zawsze muszą gościć produkty od Krakusa – wyśmienity czerwony barszcz, przygotowany z korzenia chrzan, czy delikatne korniszony. I tak od lat produkty Krakus to gwarancja smacznych świąt i zadowolenia najbardziej wymagających smakoszy.

Czerwony barszcz od Krakusa to zupa, której nie może zabraknąć podczas świątecznej kolacji. Powstaje na bazie zagęszczonego soku z buraków i nie zawiera konserwantów. Przez lata jego receptura była doskonalona, tak aby smak był wyrazisty, a jednocześnie delikatny i aksamitny. W tym roku warto podać go z tartaletkami z kiszoną kapustą, grzybami i suszoną śliwką.

Chrzan Krakus powstaje w całości z korzenia, co gwarantuje wyrazisty i intensywny smak. Jednocześnie ma kremową konsystencję, a w niej wyczuwalne chrzanowe wiórki, charakterystyczne dla tradycyjnej polskiej kuchni. Pasuje nie tylko na wigilijny stół, ale również do obiadu i kolacji podczas świątecznych dni. Może być podawany jako dodatek do mięs lub jako baza do sosów. W tym roku polecany z chrupiącym kurczakiem i pieczonymi burakami.

Korniszony Krakus to tegoroczna nowość od Krakusa. Powstają tylko ze świeżych, młodych i małych ogórków marynowanych. Dzięki specjalnej, słodkiej zalewie z niepowtarzalną kompozycją przypraw wyróżniają się wyjątkową chrupkością i smakiem. Doskonałe same w sobie, ale też jako dodatek do sosów, farszy i sałatek. W tym roku można je podać ze stekami z polędwicy wołowej i grillowanymi warzywami.

Sugerowana cena półkowa:

    t

  • koncentrat barszczu czerwonego Krakus (300 ml): 4,22 zł
  • t

  • zupa barszcz czerwony Krakus (1 l): 5,54 zł 
  • t

  • chrzan Krakus (190 g): 2,55 zł 
  • t

  • korniszony Krakus (500 g): 5,52 zł