Jesteś tutaj

Jakub Mauricz wspólnie z marką Bakalland

Bakalland nawiązał współpracę z Jakubem Mauriczem – ekspertem w zakresie dietetyki sportowej. Jakub Mauricz wspólnie z ekspertami marki stworzył recepturę najnowszej linii batonów Bakalland Protein by BA!, które są już dostępne na rynku.

Marka Bakalland wychodząc naprzeciw oczekiwaniom aktywnych konsumentów, postanowiła wprowadzić na rynek nowe produkty jakimi są batony proteinowe. Chcąc przygotować produkt, który w pełni będzie odpowiadał potrzebom aktywnych konsumentów, marka podjęła współpracę z Jakubem Mauriczem. Zadecydowało o tym doświadczenie trenera, który specjalizuje się w dietetyce sportowej i suplementacji, niezbędnej podczas uprawiania sportów siłowych i szybkościowych, a także sukcesy sportowe osiągnięte wspólnie z największymi gwiazdami sportów walki: Joanną Jędrzejczyk, Mamedem Khalidovem, Michałem Materlą i Izuagbe Ugonohem.

– Współpracując ze sportowcami, wielokrotnie opracowywałem dla nich indywidualną dietę i treningi, po to, aby mogli osiągać jak najlepsze wyniki. Wiem, jak ważne jest odpowiednie zbilansowanie diety w zależności od uprawianej dyscypliny sportowej. Każdy z nas potrzebuje innej dawki białka oraz witamin i składników odżywczych, dlatego współtworząc receptury nowych batonów proteinowych, zdecydowaliśmy się przygotować aż 4 propozycje smakowe, w których postawiliśmy na składniki, doskonale działające na nasz organizm przed treningiem, w jego trakcie oraz po treningu – stwierdził Jakub Mauricz. 

Kategoria: 

Podobne artykuły

Marka Delecta zwiększa portfolio w kategorii mieszanek ciast, wprowadzając propozycję w limitowanej edycji – Mini serniczki. Nowe mini serniczki to dobrze znany sernik błyskawiczny – tym razem w wersji miniaturowej. Serniczki są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają pieczenia. 

Linia batonów zbożowych BA! poszerza się o nowe propozycje przekąsek zbożowych nie zawierających cukru. Ich skład wzbogacony został za to składniami takimi jak quinoa, amarantus, chia oraz owocami. W nowej linii batonów znajduje się pięć rodzajów zbóż: owies, pszenica, jęczmień, żyto i ryż.

X