Nowa linia dodatków do pieczenia od Dr Oetkera

Nowości

Nowa linia dodatków do pieczenia od Dr Oetkera

15 lutego 2017

Dr Oetker wprowadza na rynek nowe dodatki do pieczenia, które ułatwiają i uzupełniają domowe wypieki. W skład nowych dodatków wchodzą składniki z rożnych stron świata. W nowej ofercie producenta znajda się : Cukier z wanilią z Madagaskaru, Cukier ze skórką pomarańczową i Cukier ze skórką cytrynową z upraw z włoskich gajów cytrusowych. Nowością na polskim rynku będzie Cukier trzcinowy z cynamonem z odmiany pochodzącej z Cejlonu. Nowym dodatkiem będzie również Przyprawa do Szarlotki z kompozycją przypraw: cynamonu z Cejlonu, imbiru i kardamonu uzupełnionych o skórkę pomarańczową z ekologicznych włoskich upraw, sok z cytryny oraz cukier trzcinowy. Nowością będą również naturalne aromaty: Wanilia Bourbon z Madagaskaru, Pomarańcza z Brazylii, Cytryna z Sycylii oraz Migdał z Maroka. Wszystkie produkty linii Ze Świata Natury produkowane są bez sztucznych barwników i konserwantów.