Nowe smaki lodów bez glutenu

Nowości

Nowe smaki lodów bez glutenu

05 lipca 2017

Firma „Anita” już po raz czwarty w tym roku poszerza swoja ofertę lodów na patyku. Nowością są lody Smooth Ice o smaku jagodowo-bananowym z licencją lodów bezglutenowych.

Działoszyński producent poszerza swoją ofertę w segmencie lodów impulsowych. Nowością, która właśnie trafiła na rynek są lody na patyku Smooth Ice o smaku bananowo-jagodowym. Dołączają one do dwóch smaków – Mango India oraz Strawberry, które już od roku dostępne są w sprzedaży w całej Polsce.  Lody Smooth Ice to deser stworzony na bazie smoothie, czyli przetartych drobno owoców. Składają się one przede wszystkim ze zmożonego, owocowego przecieru.  Stanowi on aż 27,5%. – Kontynuujemy nasze poszukiwania nowych, ciekawych smaków, które dopełniają propozycje „Anity”. Pod tym względem mamy dziś jedną z najciekawszych i najszerszych ofert – mówi Grzegorz Mordalski, właściciel firmy „Anita”.

Smooth Ice o smaku bananowo-jagodowym to przede wszystkim lody dla osób, które poszukują alternatywy dla tradycyjnych lodów na mleku. To również odpowiedź na rosnącą w ostatnich latach popularność wszelkich sorbetów. – Ten rodzaj lodów staje się coraz popularniejszy. Także konsumenci chętnie sięgają po nowości, jakie pojawiają się na rynku. Przyczyną jest zmiana nawyków dietetycznych, a także większa otwartość na nowe smaki i desery – mówi.

Co ciekawe, lody z linii Smooth Ice jako jedne z pierwszych w Polsce posiadają licencję lodów bezglutenowych, jaką wydaje Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. – Lody te są bezpieczne dla osób z nietolerancją glutenu, a także przyjazne dla osób stosujących specyficzne diety eliminacyjne. Dzięki takiemu podejściu nie muszą oni już rezygnować z deseru lodowego, co więcej mogą wybierać pomiędzy kilkoma dostępnymi dziś smakami – mówi Mordalski.