Marka Bonduelle wprowadza na rynek innowacyjną gamę warzyw „Już przygotowane na parze”, pochodzące w większości z polskich upraw na Kujawach.
Dzięki zastosowaniu najlepszego sposobu obróbki termicznej: blanszowaniu przy użyciu pary, warzywa zachowują wszystko to, co najlepsze – naturalny smak, zapach, witaminy i wartości odżywcze.
„Już przygotowane na parze” są najbliższe smaku i konsystencji świeżych warzyw. Produkt zawiera np. aż o 76% więcej witamin, potasu i minerałów, niż warzywa leżące przez 5 dni w lodówce i o 20% więcej niż zwykła mrożonka.
Wszystko co najlepsze – szybko i na wiele sposobów
Produkty z gamy „Już przygotowane na parze” pozwalają na znaczną oszczędność czasu. Możemy się cieszyć warzywami już po 3 – 5 minutach. Wystarczy zdecydować jak dużą porcję potrzebujemy, podgrzać i… gotowe. Mamy wiele możliwości przygotowania warzyw – możemy je podgrzać w wodzie w garnku, na patelni, czy w mikrofali lub zostawić do rozmrożenia i wykorzystać na zimno – np. do sałatek.
– Nowy produkt to odpowiedź na potrzeby coraz większej liczby konsumentów dbających o zdrowy tryb życia, jednocześnie ceniących wolny czas i szukających mniej czasochłonnych rozwiązań. Dzięki mrożonkom „Już przygotowane na parze”, z polskich Kujaw, mamy przez cały rok dostęp do warzyw o smaku i chrupkości najbardziej zbliżonym do świeżych – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.
Mieszanki warzywne „Już przygotowane na parze” – cena od 4,59 zł do 5,49 zł.