Jesteś tutaj

Nowość od WSP Społem, do kuchni meksykańskiej

Fasola, papryka, kukurydza, pomidory, mięso to składniki charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej. Dzięki ich umiejętnemu połączeniu możemy delektować się prawdziwymi daniami Ameryki Łacińskiej. W trakcie gotowania nie może zabraknąć także odpowiednich dodatków np. Sosu Kieleckiego meksykańskiego, który nada wyrazistego smaku i aromatu.

Idealną propozycją na obiad lub kolację po jesiennym spacerze będzie zupa meksykańska z kurczakiem. Na długo zaspokoi głód i będzie doskonałą alternatywą dla tradycyjnych posiłków.

Sekretem jej udanego przyrządzenia są nie tylko świeże zioła i dojrzałe warzywa, ale również właściwy sposób doprawienia. W tej roli znakomicie sprawdzi się Sos Kielecki meksykański – nowość w ofercie WSP Społem. Jego zdecydowany, pikantny pomidorowo-paprykowy smak doda potrawie ostrości oraz intensywnego zapachu, który zachęci do spróbowania nie tylko smakoszy dań kuchni Meksyku.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Latem chce się zjeść zdrowo i sezonowo. Bo jak nie skorzystać z dobrodziejstwa świeżych warzyw i owoców. Co zrobić, aby wakacyjne dania były lekkie i smakowały tak, jak lubimy najbardziej? Tym razem warto postawić na Majonez Kielecki lekki, który jest uniwersalnym składnikiem warzywnych przekąsek, kanapek i sałatek.

W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce.

X