Jesteś tutaj

Nowość od WSP Społem, do kuchni meksykańskiej

Fasola, papryka, kukurydza, pomidory, mięso to składniki charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej. Dzięki ich umiejętnemu połączeniu możemy delektować się prawdziwymi daniami Ameryki Łacińskiej. W trakcie gotowania nie może zabraknąć także odpowiednich dodatków np. Sosu Kieleckiego meksykańskiego, który nada wyrazistego smaku i aromatu.

Idealną propozycją na obiad lub kolację po jesiennym spacerze będzie zupa meksykańska z kurczakiem. Na długo zaspokoi głód i będzie doskonałą alternatywą dla tradycyjnych posiłków.

Sekretem jej udanego przyrządzenia są nie tylko świeże zioła i dojrzałe warzywa, ale również właściwy sposób doprawienia. W tej roli znakomicie sprawdzi się Sos Kielecki meksykański – nowość w ofercie WSP Społem. Jego zdecydowany, pikantny pomidorowo-paprykowy smak doda potrawie ostrości oraz intensywnego zapachu, który zachęci do spróbowania nie tylko smakoszy dań kuchni Meksyku.

Kategoria: 

Podobne artykuły

W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce.

Na rynku kulinarnym coraz bardziej wyraźny jest trend związany z powrotem do tradycji naszych przodków. Coraz więcej restauracji czy ekspertów kulinarnych wprowadza „zapomniane” smaki i przyprawy do swoich potraw i przepisów. Dla smakoszy szczególnie ciekawe może być połączenie nowoczesnych produktów z niepowtarzalnymi, staropolskimi składnikami. Limitowana edycja Ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym proponowana przez WSP Społem to idealne połączenie tradycji i nowoczesności – rozwiązanie, które powinno zostać docenione przez koneserów smaku.

X