Ostre i meksykańskie smaki w kuchni

Nowości

Ostre i meksykańskie smaki w kuchni

01 października 2019

Są tacy, którzy ostre smaki wybierają przez okrągły rok oraz ci, którzy rezerwują je sobie na jesień i zimę – szukając w nich wspomnień rodzinnego grillowania, wakacyjnych wyjazdów w plener a nawet… wycieczek na inne kontynenty. Do ognistego Meksyku, pikantnego Teksasu, a może w kieleckie? Tam, gdzie produkują apetyczne nowości: Ketchup Kielecki baaardzo ostry oraz Ketchup Kielecki meksykański.

Podniebienie podpowiada, że te nowości szybko staną się bestsellerami. Tym, co je łączy jest wyrazisty, ognisty smak oraz fakt, że doskonale komponują się zarówno z pieczywem i mięsem, jak i z warzywami: kabaczkami, cukinią, fasolą, cebulą czy papryką. Jako dodatek do kanapek oraz pikantny element sosów, leczo i zup.

Baaardzo ostry Ketchup Kielecki to pikantna propozycja dla wielbicieli grillowanych mięs, wędlin, serów i zapiekanek. Smaczny i wyrazisty dodatek do kanapek, pizzy oraz tostów. Te zaś warto podawać wraz z warzywami które dodatkowo podkreślają smak dania: ze świeżą i prażoną cebulą; ogórkiem konserwowym lub kiszonym; z oliwkami, bazylią i suszonymi pomidorami albo bakłażanem oraz pieczarkami. Wyrazisty smak pomidorowego sosu sprawi, że nawet najmniejszy posiłek okaże się godną zapamiętania ucztą.

Komu zaś w smak tortilla, quesadilla, nachosy i inne pyszności rodem z Ameryki, ten do ulubionych posiłków z przyjemnością doda Ketchup Kielecki meksykański. Można go serwować jako sos lub jako dip. Na zimno i na ciepło, a z racji smaku – na gorąco.

Ketchup Kielecki to uniwersalny dodatek, który ułatwia przyprawianie potraw i sprawia, że każdy może sam zadecydować “ile papryczek” doda do warzywnej zapiekanki lub jesiennej zupy-krem. Poręczne opakowanie sprawia, że można nim też dekorować potrawy – nanosząc na nie apetyczne ornamenty, lub pojedyncze krople – zwłaszcza, jeśli do rąk gości oddajemy Baaardzo ostry Ketchup Kielecki, który jest niczym jalapeno czy tabasco pośród ketchupów.

Ketchup Kielecki meksykański, w połączeniu z czerwoną fasolą, podsmażoną papryką i cebulą oraz kukurydzą z puszki to początek smakowej kompozycji, którą można podawać w postaci zblendowanej pasty śniadaniowej, pikantnej potrawki w duecie z ryżem lub jako rozgrzewające, szybkie danie na długie, jesienne wieczory. Wykonanie oraz doprawienie do smaku zajmuje zaledwie kilka chwil.

Warzywem, które doskonale komponuje się z ostrym, pomidorowym sosem jest również dynia. Sama w sobie słodkawa i delikatna, w dobrym towarzystwie zyskuje na wyrazistości i intensywności smaku. Zwłaszcza, jeśli wcześniej upiecze się ją w piecu, a następnie zblenduje na jednolity krem. Czerwień Ketchupu Kieleckiego (zarówno meksykańskiego, jak i baaardzo ostrego) doda dyni “rumieńca” oraz głębi smaku.