Jesteś tutaj

Proteiny Bakalland na 5. PZU Cracovia Półmaraton Królewski

Z roku na rok na mapie Polski pojawia się coraz więcej imprez biegowych, które przeznaczone są zarówno dla amatorów, jak i osób wyczynowo uprawiających sport. 14 października w Krakowie już po raz 5 – ty wystartuje PZU Cracovia Półmaraton Królewski. O wsparcie zawodników zadba marka Bakalland – producent bakalii i batonów, w tym wysokobiałkowych batonów proteinowych dla osób aktywnych.

Piąta edycja wydarzenia to zwieńczenie sezonu biegowego w Polsce. PZU Cracovia Półmaraton Królewski, pozwala zawodnikom na zmierzenie się z trasą, która prowadzi wśród zabytków i malowniczych uliczek Krakowa. Z roku na rok znacznie wzrasta frekwencja, która w 2017 r. osiągnęła już liczbę 8421 osób na starcie i 8338 osób na mecie. Organizatorzy mają nadzieję, że w tym roku rekord zostanie pobity.

O wsparcie zawodników podczas biegu zadba w tym roku marka Bakalland, która do pakietów startowych dołączą batony Bakalland BA! Protein. To forma pożywnej wysokobiałkowej przekąski, która doskonale sprawdzi się zarówno przed startem, jak i w celu regeneracji organizmu zawodników po ukończonym biegu. Produkty bogate w proteiny są bardzo istotnym składnikiem w diecie osób aktywnych fizycznie, które na co dzień mają do czynienia ze wzmożonym wysiłkiem. Wysokobiałkowe batony proteinowe Bakalland BA!, to propozycja czterech wariantów smakowych, które doskonale sprawdzą się jako przekąska uzupełniająca trening. BA! Best Before Training o smaku kawy to kompozycja składników, które doskonale sprawdzą się przed rozpoczęciem treningu, zapewniając niezbędną dawkę energii. BA! After Training Recovery o smaku banan i orzech arachidowy zawiera składniki, które pozwalają odpowiednio przygotować się do treningu. BA! Before Intensive Workout o smaku migdał i orzech arachidowy dedykowany jest dla osób aktywnych, które potrzebują odpowiedniego wsparcia dla organizmu podczas intensywnego wysiłku, natomiast BA! Be Active and Keep Fit o smaku truskawka i goji to wysokobiałkowy baton zawierający składniki niezbędne w regeneracji organizmu. Wszystkie batony zawierają wysokiej jakości łatwo przyswajalne białko serwatkowe (WPC 80) oraz nie zawierają tłuszczów utwardzonych, cukru ani syropu glukozowego (zawierają tylko naturalnie występujące cukry).

Aby jeszcze bardziej wesprzeć uczestników półmaratonu, marka Bakalland wspólnie z Jakubem Mauriczem – ekspertem w zakresie dietetyki i suplementacji będą edukować wszystkich biegaczy w zakresie prawidłowego odżywiania się i dostarczana do organizmu niezbędnych składników odżywczych. Ekspert marki w nagranych filmach opowie o prawidłowym przygotowaniu się do biegu, a także udzieli porad dietetycznych dla osób, które chcą osiągnąć jak najlepsze wyniki. Materiały poradnikowe opracowane przez Jakuba Mauricza, dostępne są dla uczestników biegu pod adresem www.fithunter.pl oraz facebook.com/BakallandSA.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Bakalland wprowadza do sprzedaży nową mieszankę bakaliową (żurawina, nerkowiec, migdał). Propozycja odpowiada na potrzeby konsumentów, którzy w codziennej diecie znajdują coraz więcej miejsca dla suszonych owoców i orzechów, doceniając nie tylko zdrowotne, ale również smakowe walory różnych rodzajów bakalii.

Dobrym pomysłem na poranną i jednocześnie smaczną dawkę energii przed szkolnymi wyzwaniami może być chrupiące musli BA! wypasione bakaliami. To pożywne i bardzo szybkie rozwiązanie dylematów śniadaniowych. Musli doskonale sprawdzi się z owocowym lub naturalnym jogurtem, bądź tradycyjnie – z mlekiem. Kompozycja najwyższej jakości bakalii Bakalland oraz polskich zbóż to źródło pozytywnej energii na cały dzień pełen szkolnych wyzwań!

X