Słodko-kwaśne urozmaicenie wielkanocnych wypieków

Nowości

Słodko-kwaśne urozmaicenie wielkanocnych wypieków

23 marca 2015

Tradycyjne świąteczne wypieki na polskim stole przepełnione są słodyczą – baby opływające lukrem, mazurki pokryte kajmakową masą… A gdyby tak przełamać tę słodycz oryginalnym kwaśnym akcentem? Do przełożenia kruchego ciasta lub dekoracji wielkanocnego mazurka doskonale nada się dżem porzeczkowy Stovit.

Dżem porzeczkowy Tradycyjne świąteczne wypieki na polskim stole przepełnione są słodyczą – baby opływające lukrem, mazurki pokryte kajmakową masą… A gdyby tak przełamać tę słodycz oryginalnym kwaśnym akcentem? Do przełożenia kruchego ciasta lub dekoracji wielkanocnego mazurka doskonale nada się dżem porzeczkowy Stovit. to propozycja dla prawdziwych koneserów owocowych smaków. Po otwarciu słoika spod wieczka uwalnia się bogaty zapach owoców, w którym daje się wyczuć również nutę świeżych liści porzeczki. Słodycz porzeczkowych gron dojrzewających w pełnym słońcu uzupełnia kwaśny posmak. Zawieszone w lekkiej galaretce całe kulki porzeczek pełne są wyrazistych, maleńkich pestek nadających dżemowi kroplę przyjemnej cierpkości.

W dżemach Tradycyjne świąteczne wypieki na polskim stole przepełnione są słodyczą – baby opływające lukrem, mazurki pokryte kajmakową masą… A gdyby tak przełamać tę słodycz oryginalnym kwaśnym akcentem? Do przełożenia kruchego ciasta lub dekoracji wielkanocnego mazurka doskonale nada się dżem porzeczkowy Stovit. produkowanych zgodnie z tradycyjnymi recepturami wykorzystywane są jedynie starannie wyselekcjonowane owoce pochodzące od zaufanych dostawców. To one decydują o jakości przetworów. Niski stopień przetworzenia przekłada się na ich konsystencję, smak i wartości odżywcze. Dzięki temu w dżemie porzeczkowym możemy poczuć tak wyrazisty smak owoców.