Jesteś tutaj

Wegańskie dania z Sokołowa

Firma Sokołów S.A. wprowadza do swojej oferty dania przeznaczone dla wegan. Lina produktów „Z gruntu dobre” zawiera w sobie tylko produkty roślinne oraz warzywa. Nowa linia jest odpowiedzią firmy na zmieniające się trendy żywieniowe społeczeństwa. – Zauważyliśmy, jak wiele osób chce urozmaicić swoją dietę, wprowadzając do niej więcej różnorodnych produktów i stało się to impulsem do stworzenia tej linii. To z kolei pozwoliło nam dostrzec potrzeby zupełnie nowej grupy konsumentów, dla której dotychczas nie mieliśmy żadnej propozycji – dla osób na diecie bezmięsnej – stwierdził Bogusław Miszczuk, Prezes Sokołów S.A. Pasta z białej fasoli, Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami, Pasta warzywna z ciecierzycą, Pasztet warzywny oraz Pasztet z soczewicy z żurawiną – to pełna lista produktów z serii „Z gruntu dobre”. Nie zawierają one izolatów lub koncentratów białek, ani żadnych substancji dodatkowych. – Produkty z nowej, bezmięsnej linii Sokołowa mają bardzo dobrą wartość odżywczą, wysoką zawartość białka i stać się mogą doskonałym składnikiem odpowiednio zbilansowanej, codziennej diety – powiedział Krzysztof Kawecki, szef Zespołu Innowacyjnego w Grupie Sokołów S.A.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Dzieci uwielbiają soki Kubusia za najlepszy smak, a ich rodzice – za niezawodną jakość. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom młodszych i starszych konsumentów – marka wprowadza do oferty dwie nowe, pyszne i wartościowe propozycje. 

Fasola, papryka, kukurydza, pomidory, mięso to składniki charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej. Dzięki ich umiejętnemu połączeniu możemy delektować się prawdziwymi daniami Ameryki Łacińskiej. W trakcie gotowania nie może zabraknąć także odpowiednich dodatków np. Sosu Kieleckiego meksykańskiego, który nada wyrazistego smaku i aromatu.

X