Jesteś tutaj

WSP „Społem” z nowością grillową

W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce. Dzięki wyjątkowemu połączeniu przypraw, specjał polecany jest do kiełbasy, szaszłyków, karkówki i innych rarytasów z rusztu.

Obok powszechnie znanych szklanych słoiczków Musztardy Kieleckiej, na półkach sklepowych pojawią się również butelki plastikowe o gramaturze 545 g. Skąd ta decyzja? – Zgodnie z badaniami, opakowania plastikowe są najchętniej wybierane przez konsumentów w okresie wiosenno – letnim. Klienci sięgają po nie ze względu na wygodę, ale też bezpieczeństwo. W butelkach dostępna będzie nie tylko Musztarda Kielecka grillowa, ale także nasza kluczowa musztarda – delikatesowa stołowa – dodaje Zbigniew Mojecki.

Pojemność: 545 g.

Sugerowana cena detaliczna: ok. 4,99 zł

 

Galeria: 
Kategoria: 

Podobne artykuły

Na rynku kulinarnym coraz bardziej wyraźny jest trend związany z powrotem do tradycji naszych przodków. Coraz więcej restauracji czy ekspertów kulinarnych wprowadza „zapomniane” smaki i przyprawy do swoich potraw i przepisów. Dla smakoszy szczególnie ciekawe może być połączenie nowoczesnych produktów z niepowtarzalnymi, staropolskimi składnikami. Limitowana edycja Ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym proponowana przez WSP Społem to idealne połączenie tradycji i nowoczesności – rozwiązanie, które powinno zostać docenione przez koneserów smaku.

Idealne dodatki do potraw podkreślające ich smak? Tak – mowa o Musztardach Kieleckich! Połączenie odpowiednich odmian gorczycy, najlepszej jakości przypraw i pachnących ziół to gwarancja głębokiego smaku i niesamowitego aromatu. Czeska, rosyjska, a może kremska? Miłośnicy wyrazistej kuchni będą zachwyceni!

X

Przeczytaj również