Jesteś tutaj

Zaproś chorwacki smak na swojego grilla

Lato w pełni, a wraz z nim trwa w najlepsze sezon na grillowanie. Każdy ma swój sposób na przygotowanie spotkania na świeżym powietrzu, jednak jedno jest pewne – podczas grilla ze znajomymi nie powinno zabraknąć przekąsek. Warto czasem zaskoczyć przyjaciół i pokusić się o przygotowanie czegoś wyjątkowego – na przykład zainspirować się smakiem warzywnych past Podravka i sięgnąć po przepisy rodem z chorwackiej kuchni.

Organizując grilla, często ogranicza się do przygotowywania standardowych potraw, takich jak kiełbaski, karkówka czy szaszłyki. W tym roku można zaskoczyć swoich gości nowym smakiem prosto ze słonecznej Chorwacji. Podając jedną z najbardziej znanych  w tym kraju potraw, czyli ćevapi. Są to grillowane mini roladki z mielonego mięsa (mięso mielone w kształcie małych wałeczków), których smaku dopełnią pasty warzywne marki Podravka. Do wyboru: Ajvar w wersji łagodnej i ostrej, Pindżur oraz Relish. W każdym słoiczku zamknięty jest prawdziwy, chorwacki smak i receptura prosto znad Adriatyku.

Pasty warzywne Podravka:

Ajvar Podravka – pasta warzywna dostępna w wersji łagodnej lub ostrej, która swój aromat i kolor zawdzięcza połączeniu najwyższej jakości papryk i bakłażanów dojrzewających w słońcu Południowej Europy. Przygotowany w oparciu o oryginalne chorwackie receptury, nie zawiera konserwantów,  aromatów i sztucznych dodatków. Pastę można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla. Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Pojemność: 195 g lub 350g.

Relish Podravka to pasta warzywna przyrządzona na bazie ogórków, papryki, pomidorów, cebuli i przypraw. Nie zawiera konserwantów, barwników ani sztucznych aromatów. Doskonale smakuje zarówno z panierowanym, jak i pieczonym mięsem. W ciekawy sposób podkreśli smak gulaszów i sosów oraz dań warzywnych, sprawdzi się też idealnie jako dip do zimnych przekąsek: serów, nachos i krakersów. Będzie również smakowitym dodatkiem do potraw z grilla. Pojemność: 200 g.

Pindżur Podravka to pasta warzywna, powstała dzięki połączeniu kawałków słodkich pomidorów i czerwonej papryki, bakłażana, cebuli oraz przypraw. Nie zawiera konserwantów, barwników ani sztucznych aromatów. Pindżur Podravka to doskonały dodatek do wędlin i mięs, dań rybnych oraz sałatek. Idealnie podkreśli smak dań warzywnych oraz sosów. Doskonale sprawdzi się również jako oryginalne nadzienie mięsnych rolad. Pojemność: 195 g.

Kategoria: 

Podobne artykuły

Nowe produkty Podravki dostępne w trzech wariantach: zielone z pestkami, zielone bez pestek oraz zielone nadziewane pastą paprykową i sprawdzą się jako przekąska, dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej, sałatek i sosów. 

Na sklepowych półkach pojawiła się przyprawa Vegeta w oryginalnej, zimowej szacie graficznej w szklanym słoiku o pojemności 400 g zapewniając wygodę użytkowania. 

X