Jesteś tutaj

Imbir od Galeo do dań słodkich i słonych

Imbir jako przyprawa wykorzystywany jest od 3 tys. lat. Dzięki swym właściwościom doskonale nadaje się do potraw wytrawnych i pikantnych, słodyczy i napojów. Szczególnie chętnie wybierany jest przez konsumentów w okresie jesienno-zimowym. W kuchni wykorzystywany jest jako przyprawa świeża – w kłączu oraz sproszkowany i taką właśnie formę proponuje Galeo. Imbir uzupełnia się z przyprawami korzennymi, nadaje charakteru ciastom , podkreśla smak mięs, uzupełnia aromat grzanego wina. 

Galeria: 
Kategoria: 

Podobne artykuły

Przyprawa do mięsa duszonego Galeo to połączenie korzennych aromatów oraz ziół. Skład przyprawy Galeo do mięsa duszonego komponuje się z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną, królikiem jak i dodanymi do dania warzywami.

Żurek jest jednym z dań, które obowiązkowo gości na stołach wielkanocnych. Aby cieszyć się w pełni jego smakiem, zupa ta musi być odpowiednio przyprawiona. Marka Galeo na Wielkanoc proponuje przyprawę Galeo do żurku i barszczu białego, która pomoże sprostać tym wymaganiom. 

X

Przeczytaj również