Jesteś tutaj

Nowe batony Bakalland bez cukru

Linia batonów zbożowych BA! poszerza się o nowe propozycje przekąsek zbożowych nie zawierających cukru. Ich skład wzbogacony został za to składniami takimi jak quinoa, amarantus, chia oraz owocami. W nowej linii batonów znajduje się pięć rodzajów zbóż: owies, pszenica, jęczmień, żyto i ryż w trzech wariantach smakowych: 5 zbóż Truskawka & Quinoa, 5 zbóż Wiśnia & Amarantus oraz 5 zbóż Kokos & Chia. Batony zawierają dodatek naturalnego błonnika – inuliny, wytwarzanej z korzenia cykorii, która wspiera funkcjonowanie korzystnej mikroflory układu pokarmowego. 

Podobne artykuły

Marka Delecta zwiększa portfolio w kategorii mieszanek ciast, wprowadzając propozycję w limitowanej edycji – Mini serniczki. Nowe mini serniczki to dobrze znany sernik błyskawiczny – tym razem w wersji miniaturowej. Serniczki są łatwe w przygotowaniu, nie wymagają pieczenia. 

Coraz większa konkurencja wynikająca z dużego zagęszczenia sklepów detalicznych oraz rosnąca tendencja do zakupów spożywczych online sprawiają, że kierownicy marketów stacjonarnych coraz bardziej muszą skupić się na prezentacji towaru zgodnie z potrzebami klientów, aby zapewnić sobie ich wierność. Szczególny potencjał oferuje tutaj dział produktów chłodniczych. Nowe, przezroczyste, bezramowe systemy drzwi szklanych Termofrost® marki SCHOTT umożliwiają niezmącony widok prezentowanego towaru, ułatwiając konsumentom orientację i podjęcie decyzji w punkcie sprzedaży. Dodatkowo wpływają na znaczną redukcję zużycia energii. Francuska sieć supermarketów Carrefour z powodzeniem stosuje drzwi SCHOTT od lipca 2015 roku.

X

Przeczytaj również