Bakalland

Krótsze dni i aura za oknem sprawiają, że chętniej sięga się po produkty, które nie tylko zapewnią słodką chwilę przyjemności tylko dla siebie, ale też sprawią, że miło spędzimy czas w gronie rodziny i przyjaciół. Z tego powodu Grupa Bakalland, zarządzająca markami Delecta i Bakalland, postanowiła zorganizować Jesienny Festiwal Smaków w którym do wygrania jest ponad 5 tys. nagród!

Z roku na rok na mapie Polski pojawia się coraz więcej imprez biegowych, które przeznaczone są zarówno dla amatorów, jak i osób wyczynowo uprawiających sport. 14 października w Krakowie już po raz 5 – ty wystartuje PZU Cracovia Półmaraton Królewski. O wsparcie zawodników zadba marka Bakalland – producent bakalii i batonów, w tym wysokobiałkowych batonów proteinowych dla osób aktywnych.

Zmiana stylu życia sprawiła, że w ciągu dnia coraz częściej sięga się po przekąski, zastępując nimi regularne posiłki. Stąd też oczekuje się od nich smaku, bogactwa witamin i minerałów, ale jednocześnie różnorodności.  Odpowiadając na te potrzeby, Bakalland wprowadza nową, w 100% przekąskową ofertę. Nowa linia bakalii pod hasłem: „Chwyć & Jedz” to bardzo różnorodne propozycje składające się z prażonych ziaren, chrupiących orzechów i bakaliowych mieszanek, zamknięte w poręcznych opakowaniach i przekąskowej porcji na raz.

Czas powrotów do szkoły sprawia, że rodzice szczególna uwagę poświęcają skompletowaniu szkolnej wyprawki czyli również butów i przekąsek do szkoły. By ułatwić to zadanie, producent najlepszej jakości bakalii i batonów Bakalland oraz marka obuwia dziecięcego BARTEK, przygotowały dla klientów niespodziankę. Do każdego zakupu w sklepach BARTEK dodawany jest nowy baton owocowy Bakalland BA! 100% Natury.

Marek Moczulski został wyróżniony statuetką w konkursie Orły „Wprost” dla Lidera Biznesu. Doceniony został wkład Prezesa Zarządu Grupy Bakalland w kształtowanie rynku spożywczego w Polsce, a także sukcesy eksportowe marek Bakalland i Delecta.

Bakalland wspólnie z zaproszonymi do współpracy ekspertami postanowił podsumować panujące trendy żywieniowe, mody kulinarne i styl życia, w którym główną rolę odgrywa jedzenie. Opowieści o kulinarnych upodobaniach, ulubionych smakach i składnikach zawarte zostały w trendbooku pt. „Jedzenie w centrum uwagi”.

Z okazji zbliżającej się wiosny Bakalland oraz marka obuwia dziecięcego Bartek przygotowały dla swoich klientów zdrowy upominek. Do każdego zakupu w sklepach Bartek dodawana jest pożywna przekąska w postaci Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej), którą można zabrać z sobą na pierwszy wiosenny spacer. 

Bakalland rozszerza portfolio produktów o trzy nowe propozycje w kategorii orzechów: migdały lekko solone, nerkowce lekko solone, orzechy laskowe prażone. Wszystkie nowości prażone w piecu pozbawione są dodatku tłuszczów i mają „czyste etykiety”. Dzięki temu doskonale sprawdzą się jako zdrowa, naturalna przekąska. 

Bakalland uruchomił pierwszą na polskim rynku platformę zakupową, w której można zakupić bakalie, przekąski w postaci batonów zbożowych, batonów proteinowych, produkty śniadaniowe oraz produkty do wypieków. 

Bakalland wprowadza na rynek batony Protein by BA!. Nowa propozycja skierowana jest do osób aktywnych, poszukujących wysokobiałkowych produktów, zawierających witaminy i mikroelementy, które pozwalają szybko odzyskać energię, nawet po intensywnym treningu. Batony dostępne są w czterech smakach i nie zawierają tłuszczów utwardzonych, cukru oraz syropu glukozowego.

Strony

X

Przeczytaj również