Bakalland

Bakalland wspólnie z zaproszonymi do współpracy ekspertami postanowił podsumować panujące trendy żywieniowe, mody kulinarne i styl życia, w którym główną rolę odgrywa jedzenie. Opowieści o kulinarnych upodobaniach, ulubionych smakach i składnikach zawarte zostały w trendbooku pt. „Jedzenie w centrum uwagi”.

Z okazji zbliżającej się wiosny Bakalland oraz marka obuwia dziecięcego Bartek przygotowały dla swoich klientów zdrowy upominek. Do każdego zakupu w sklepach Bartek dodawana jest pożywna przekąska w postaci Złotych owoców (miechunki peruwiańskiej), którą można zabrać z sobą na pierwszy wiosenny spacer. 

Bakalland rozszerza portfolio produktów o trzy nowe propozycje w kategorii orzechów: migdały lekko solone, nerkowce lekko solone, orzechy laskowe prażone. Wszystkie nowości prażone w piecu pozbawione są dodatku tłuszczów i mają „czyste etykiety”. Dzięki temu doskonale sprawdzą się jako zdrowa, naturalna przekąska. 

Bakalland uruchomił pierwszą na polskim rynku platformę zakupową, w której można zakupić bakalie, przekąski w postaci batonów zbożowych, batonów proteinowych, produkty śniadaniowe oraz produkty do wypieków. 

Bakalland wprowadza na rynek batony Protein by BA!. Nowa propozycja skierowana jest do osób aktywnych, poszukujących wysokobiałkowych produktów, zawierających witaminy i mikroelementy, które pozwalają szybko odzyskać energię, nawet po intensywnym treningu. Batony dostępne są w czterech smakach i nie zawierają tłuszczów utwardzonych, cukru oraz syropu glukozowego.

Decyzją konsumentów Delecta została wyróżniona tytułem Superbrands 2018 w XII. edycji  niezależnego badania marek w Polsce. W projekcie przebadano blisko 2 tys. marek. Laureatów wskazało ponad 10 tys. respondentów.

Konsumenci pokochali bakalie przekąskowe, dlatego wychodząc naprzeciw ich oczekiwaniom, marka Bakalland uzupełnia linię swoich bakalii przekąskowych. Nowość OH! My Nut to chrupiące połączenie prażonych orzechów w słonej odsłonie. Produkt Bakalland idealnie sprawdzi się w podróży lub jako przekąska w ciągu dnia. 

Bakalland wprowadza do sprzedaży nową mieszankę bakaliową (żurawina, nerkowiec, migdał). Propozycja odpowiada na potrzeby konsumentów, którzy w codziennej diecie znajdują coraz więcej miejsca dla suszonych owoców i orzechów, doceniając nie tylko zdrowotne, ale również smakowe walory różnych rodzajów bakalii.

Bakalland wzbogaca ofertę bakalii o mieszankę orzechów. To odpowiedź na potrzeby konsumentów, którzy wraz ze zmieniającymi się trendami żywieniowymi i zdrowotnymi zaczęli doceniać właściwości, jakie kryją w sobie orzechy i włączyli je do swojej codziennej diety.

W kategorii „Najsilniejsza polska marka” Bakalland w zestawieniu „Rzeczpospolitej” uplasował się na 50. miejscu. Jest to wynik wyższy o 80 pozycji w porównaniu z rokiem ubiegłym.

Strony

X