Bezglutenowe Salami mini dojrzewające od firmy Gzella

Nowości

Bezglutenowe Salami mini dojrzewające od firmy Gzella

Salami od lat cieszy się uznaniem wymagających smakoszy wędlin. Kiełbasa, której historia sięga czasów starożytnego Rzymu, łączy bowiem w sobie wyjątkowy smak i wartości odżywcze, będące źródłem niezbędnej energii. Właśnie taki produkt – dodatkowo bezglutenowy, bez dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu – pod nazwą Salami mini dojrzewające – wprowadziła do swojej bogatej oferty firma Gzella.  

Skład to podstawa

Tym, co wyróżnia Salami mini dojrzewające, jest wysoka zawartość mięsa – 100g kiełbasy uzyskano ze 125g drobno zmielonego mięsa wieprzowego. Kolejną ważną cechą wyrobu jest brak w jego składzie dodatku: fosforanów i glutaminianu sodu. Salami mini dojrzewające to także produkt bezglutenowy, co potwierdza widoczny na opakowaniu symbol przekreślonego kłosa. Dzięki temu osoby zmagające się z celiakię mają pewność, że zyskują pewny i bezpieczny wyrób. Jednak Salami mini dojrzewające to również idealna propozycja dla wszystkim dbających o zbilansowaną dietę. Wykluczenie z codziennego menu glutenu wpływa bowiem m.in. na uregulowanie gospodarki wodnej organizmu, zmniejszenie częstotliwości migren czy redukcję dolegliwości trawiennych.    

Uczta dla zmysłów

Salami mini dojrzewające dostępne jest w praktycznej, mniejszej wersji. Co warte podkreślenia, oferowany produkt w wariancie mini zachowuje kształt charakterystyczny dla klasycznego salami. Dodatkowy atut wyrobu stanowi niezwykły zapach wędzarni, który unosi się po rozpakowaniu kiełbasy i zachęca do skosztowania produktu. Salami mini dojrzewające świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, grzanek, zapiekanek i sałatek, podkreślając smak przygotowanych potraw.    

Salami mini dojrzewające firmy Gzella                       

Masa produktu: 195 g

Pakowanie: MAP

Sugerowana cena detaliczna: ok. 5,99zł/szt.