Frosta

O produktach mrożonych na przestrzeni lat mówiono wiele. Ich reputacja była jednak zachwiana – utarła się opinia, że mrożonki są niezdrowe lub po prostu mniej wartościowe niż żywność świeża. A okazuje się, że produktów z czystą etykietą nie trzeba szukać z lupą. Głos zabrali sportowcy i dietetycy.

Na polskim rynku mamy dostęp do dużej ilości zarówno produktów świeżych, jak i mrożonych. Po jakie produkty jednak najchętniej sięgają Polacy? Jak często kupujemy mrożonki i w jakiej postaci? FRoSTA postanowiła to sprawdzić.

Kuchnia meksykańska nazywana jest jedną z najlepszych na świecie. Poniżej znajdziecie kilka sposobów na Meksyk we własnym domowym zaciszu.

Halloween cieszy się w Polsce coraz większym zainteresowaniem, zwłaszcza wśród dzieci. W końcu każda okazja jest dobra, aby założyć ciekawe przebranie i urządzić kinderparty. A jeśli wśród gości znajdzie się paru niejadków, to mamy dla Ciebie kilka świetnych i przy okazji bardzo szybkich rozwiązań na menu.

Dnia 1 października rozpoczęła się kampania FRoSTY „Mówimy jak jest”, która trwa do połowy grudnia. W ramach zaplanowanych działań, FRoSTA we współpracy z Agatą Jędraszczak, czyli prowadzącą bloga kuchniaagaty.pl, stworzyła serię 10 filmów z pomysłowymi rozwiązaniami na obiad z produktami marki w roli głównej. Na YouTube FRoSTY zobaczymy przepisy na m.in. faszerowaną cukinię, szakszukę z warzywami czy mintaja z salsą mango i frytkami z batatów. Promocja filmów online rozpocznie się 7 października i potrwa do 15 grudnia. Spoty publikowane będą także w pozostałych kanałach społecznościowych marki.

FRoSTA nie od dziś zwraca uwagę na losy mórz i oceanów. Jako pierwsza marka w Polsce używa wyłącznie ryb pochodzących ze zrównoważonych, certyfikowanych łowisk MSC – wszystko po to, aby następne pokolenia mogły nadal korzystać z różnorodności ryb i owoców morza. A teraz stworzyła Food Trucka, w którym zbierała środki na organizację sprzątającą oceany.

Jesień to czas w którym szczególnie powinniśmy zadbać o naszą kondycję. W tę porę roku jesteśmy bardziej narażeni na spadek odporności niż kiedykolwiek. Dlatego też warto zatroszczyć się o wzmocnienie organizmu i dostarczenie mu niezbędnych witamin oraz minerałów.

Warzywne curry z batatami FRoSTA to danie wegańskie złożone z batatów, różnorodnych warzyw i soczystego ananasa doprawione mleczkiem kokosowym i curry. Efekt? Każdy miłośnik orientalnych klimatów będzie zachwycony. Pełnowartościowy obiad gotowy już w 9 minut. Tylko 81 kcal w 100 g produktu.

Grupa osób ograniczająca lub całkiem wykluczająca mięso z diety stale się powiększa. Według badań marki FRoSTA, aż 45,1% Polaków ma w swoim otoczeniu wegan i wegetarian. Dzięki temu, od kilku już lat mogą oni przebierać zarówno w ofercie sklepowej, jak i w menu restauracyjnym. Z czego bierze się zainteresowanie kuchnią roślinną i jaka jest jej przyszłość?

O tym, że ryby warto jeść, uczymy się od dziecka. Pytanie brzmi, czy wiemy jak je przygotować, żeby nie zniechęcić się do nich już na samym początku? Mówimy jak jest: masz do wyboru wiele kulinarnych inspiracji i jakościowych składników.

Strony

X