Grupa Ferrero

Decyzja o zmianie w sposobie zarządzania ma wzmocnić pozycję firmy na rynku produktów czekoladowych oraz wpłynąć na tempo wzrostu.

23 kwietnia w Ambasadzie Włoch przy Pl. Dąbrowskiego 6 w Warszawie odbyła się prezentacja 5. Raportu Społecznej Odpowiedzialności Biznesu Grupy Ferrero. Podczas debaty „Wysoka jakość, poszanowanie zasobów, efektywność ekonomiczna – dobre praktyki zrównoważonej produkcji żywności” głos zabrali eksperci m.in. m.in.: prof. dr hab. Andrzej Kowalski, prof. dr hab. Krystyna Gutkowska czy Robert Ignaczak.

Grupa Ferrero, jeden z liderów branży produkcji słodyczy, nadal wzmacnia swoją obecność na rynku orzechów laskowych. Celem jest dążenie do zapewnienia najwyższej jakości tego podstawowego surowca, który nadaje niepowtarzalny smak wielu popularnym produktom Ferrero, takim jak Nutella, Ferrero Rocher i Kinder Bueno. Dlatego właśnie Grupa Ferrero dokonała przejęcia 100% kapitału będącej dotąd własnością rodzinną Grupy Oltan.

X

Przeczytaj również