Jawo

Pierogi z kapustą i grzybami to jedna z potraw staropolskich. Tym, którzy mają ochotę na ten tradycyjny  smak, a nie mają możliwości bądź czasu, aby przygotować potrawę własnoręcznie, z pomocą przychodzi firma Jawo. 

Kluski śląskie z mięsem to kluseczki robione z gotowanych ziemniaków nadziewane mielonym mięsem smażonym z cebulką

Pierogi z serem i jagodami to idealna propozycja obiadowa na gorące, wakacyjne dni. Kojarzą się z latem, beztroską i wakacjami u babci. Uwielbiają je dzieci, chętnie sięgają po nie również dorośli. Są wpisane w naszą tradycję kulinarną i na szczęście nic nie wskazuje na to, aby kiedykolwiek miały odejść w zapomnienie. 

Jawo Sp. z o.o., częstochowski producent dań mrożonych obchodzi w tym roku 25-lecie istnienia firmy. Jawo specjalizuje się w ręcznej produkcji dań mrożonych m.in. pierogów, knedli, kopytek, krokietów i naleśników. Oferta detaliczna firmy liczy kilkadziesiąt pozycji i jest regularnie wzbogacana o kolejne nowości.

1 września wystartowały „Kulinarne JAWOlucje” - konkurs kulinarny przygotowany przez częstochowską firmę Jawo – znanego producenta tradycyjnych dań mrożonych m.in. ręcznie robionych pierogów.

Firma Jawo producent dań mrożonych, specjalizująca się m.in. w ręcznej produkcji pierogów, wprowadzi już wkrótce do sprzedaży Uszka z mięsem w nowym wygodnym i estetycznym kartonowym opakowaniu. 

3 października częstochowska firma Jawo zawiązała w Polsce spółkę joint venture z japońskim gigantem spożywczym Ajinomoto Frozen Foods. Nowy podmiot otrzymał nazwę Ajinomoto Jawo Sp. z o.o. 

X