makaron

Jedynie magia włoskiego makaronu potrafi zmienić nawet najbardziej sztywne spotkanie towarzyskie w wyśmienitą zabawę. Oto przekaz wypuszczanej pod koniec stycznia nowej globalnej kampanii, w której kolejny raz zagościł duet Rogera Federera i Davide Oldaniego.

Mimo, że wartość sprzedaży detalicznej makaronu była w 2018 r. w Polsce prawie ośmiokrotnie niższa niż u europejskiego lidera, czyli Włoch, to rynek ten stale rośnie. Przez ostatnie lata rozwijał się w tempie niecałych 2% rocznie osiągając w ubiegłym roku wartość 1130 mln zł.

W niewyjaśnionych okolicznościach znika makaron Pełne Ziarno… Prawda wychodzi na jaw w najnowszej kampanii marki. Spoty oraz billboardy prosto z filmowych thrillerów rozwiązują tę zagadkę.

Zachwyca różnorodnością kształtów, a wykorzystywany jest do dań głównych, sałatek, a także zup. Makaron to produkt, bez którego wielu nie wyobraża sobie życia. Można z niego wyczarować zarówno proste, jak i wykwintne danie. Dzisiaj obchodzi on swoje święto.

Ulubiony makaron do rosołu? To ten domowy – teraz dokładnie taki efekt zapewnia Lubella. Aż 79% badanych Polaków potwierdziło, że nowy makaron Lubella Jajeczna jest właśnie tak delikatny, jak domowy. W nowej kampanii marka przedstawia, jak nowość odpowiada na różne oczekiwania.

Trybunał Sprawiedliwości Unii Europejskiej orzekł, że makaron z zupek typu instant powinien podlegać wyższej stawce celnej. Makaron powinien być traktowany jako produkt suszony.

Pomidory zdążyły już w pełni dojrzeć w słońcu gorącego lata. To idealny moment by w pełni nacieszyć się jego walorami. Dla czego warto jeść pomidory i w jakiej postaci? Podpowiada Barilla.

Najlepsze ziarna, które są podstawą zbożowych produktów. Odpowiednia technika produkcji. Najlepsze składniki – 5 jaj i mąka z własnego młyna. W efekcie – smak tak delikatny, jak ten domowy. To elementy, dzięki którym nowy makaron jajeczny Lubelli idealnie komponuje się z rosołem.

Masz dość listopadowej aury? Wybierz się w kulinarną podróż! Z polskich składników można przyrządzić dania inspirowane kuchnią włoską, jak makaron pappradelle.

Światowy Dzień Makaronu obchodzony 25 października to idealna okazja do wypróbowania nowych makaronowych dań. Specjalnie z myślą o wszystkich miłośnikach potraw o włoskim charakterze, udostępniamy kilka wyjątkowych przepisów autorstwa ambasadorki firmy Podravka, finalistki I edycji Master Chef – Kingi Paruzel.

Strony

X