Pizza

Włoskie danie jest jednym z najpopularniejszych na świecie, dlatego 9 lutego obchodzimy jego święto – Międzynarodowy Dzień Pizzy. Aż 96% Polaków deklaruje, że konsumuje pizzę, z czego 70% spożywa ją w domu, według badań przeprowadzonych przez Instytut Badań Pollster.

Żartobliwi nazywają pizzę „kołem ratunkowym” w porze lunchu, obiadu czy kolacji. Faktycznie, to smaczne „koło” może uratować niejedną sytuację. W szczególności, że jest to danie przyjemne w przygotowaniu. Mini pizze to nie tylko smaczna przekąska dla dorosłych, ale również doskonała dla małych smakoszy, którzy oprócz zajadania, mogą z łatwością własnoręcznie przygotować ten włoski przysmak.

9 lutego obchodzimy Międzynarodowy Dzień Pizzy. To proste danie, które dzięki nieskończonej liczbie wersji ma wielu wielbicieli. Z łatwością można je przygotować również samodzielnie. Domowym wariantom, smaku i aromatu najłatwiej nadać  za pomocą przyprawy do pizzy i zapiekanek Galeo. 

Pizza to proste danie, które smakuje we włoskiej restauracji, fast foodzie i w domu. Jego urok polega na tym, że każdy może skomponować swoją własną wersję z ulubionymi składnikami. Do takich domowych eksperymentów zachęca Galeo, polecając specjalną mieszankę ziół do pizzy i zapiekanek.

Jesienią rozpocznie się Pojedynek Smaków – nowa akcja firmy Dr. Oetker promująca pizzę Guseppe. Dodatkowe działania mają na celu wsparcie wprowadzenia na rynek dwóch nowych smaków pizzy: Hawaii oraz Chicken Thai. 

Kuchnia włoska zaskakuje różnorodnością smaków i aromatów. Pasty, przyrządzane na setki sposobów, zapiekanki, pizza, bruschetty, risotto, gnocchi i ravioli to jej sztandarowe dania.

X