Podravka

Decyzją polskich konsumentów pasty warzywne Ajvar, Pindżur i Relish Podravka zostały nagrodzone najwyższym odznaczeniem plebiscytu Konsumencki Lider Jakości – złotym godłem, w kategorii pasty warzywne. Głosujący swoje opinie uzasadniali wysoką jakością składników i doskonałym smakiem produktów marki Podravka.  W tegorocznej edycji badania wzięło udział ponad 12.000 ankietowanych.

Wegetarianizm to z pewnością coś więcej niż chwilowa moda. Staje się coraz silniejszym trendem. Miłośnicy diety bezmięsnej szukają nowych smaków i kulinarnych rozwiązań. Jako dodatek do dań wegetariańskich świetnie sprawdzi się pyszny, w pełni wegetariański Ajvar Podravka, który nada potrawom nowego wymiaru i śródziemnomorskiego charakteru.

Lato w pełni, a wraz z nim trwa w najlepsze sezon na grillowanie. Każdy ma swój sposób na przygotowanie spotkania na świeżym powietrzu, jednak jedno jest pewne – podczas grilla ze znajomymi nie powinno zabraknąć przekąsek. Warto czasem zaskoczyć przyjaciół i pokusić się o przygotowanie czegoś wyjątkowego – na przykład zainspirować się smakiem warzywnych past Podravka i sięgnąć po przepisy rodem z chorwackiej kuchni.

Vegeta i Podravka wspólnie zorganizowały konkurs „Gotuj z nami”. Nagrodą główną jest Renault Kadjar.  

Dnia 13 listopada wystartowała akcja promocyjna firmy Podravka. W jej ramach za zakup produktów marek Vegeta i/lub Podravka w sklepach sieci Carrefour oraz wykonanie prostego zadania można wygrać 10 000 zł. 

Pasty warzywne Ajvar, Relish i Pindżur Podravki  mają nową etykietę podkreślającą charakter oraz cechy wyróżniające produkt. Zmianie uległa również kolorystyka wieczek past warzywnych, która symbolizuje smak produktu: zielony oznacza smak łagodny, a czerwony ostry.

Podravka weźmie udział w akcji organizowanej przez studentów warszawskiej Szkoły Głównej Handlowej. Od 3 do 7 kwietnia na SGH i poza murami uczelni w ramach akcji Cook&Share odbędzie się panel dyskusyjny, gra oraz loteria połączona ze zbiórką pieniędzy na rzecz Polskiej Akcji Humanitarnej dla głodujących z Syrii. 

Nowe produkty Podravki dostępne w trzech wariantach: zielone z pestkami, zielone bez pestek oraz zielone nadziewane pastą paprykową i sprawdzą się jako przekąska, dodatek do dań kuchni śródziemnomorskiej, sałatek i sosów. 

Firma Podravka weźmie udział w Babskim Dniu czyli imprezie targowej, która odbędzie się 4 marca w Centrum Expo XXI w Warszawie. W trakcie wydarzenia Podravka zaprezentuje swoje nowości produktowe, rozda książki z przepisami kulinarnymi oraz próbki swoich produktów, będzie fundatorem nagród w konkursach.

Producent Vegety zorganizował walentynkowy konkurs, w którym nagrodami są vouchery na wyjście do restauracji 14 lutego. 

Strony

X