Produkty regionalne

Data wydarzenia: 
2019-08-11

W sierpniu br. odbędzie się 10. jubileuszowa edycja Europejskich Targów Produktów Regionalnych. W Zakopanem swoje produkty zaprezentują producenci m.in. żywności regionalnej z kraju oraz z zagranicy, będzie to również doskonała okazja do zapoznania się z dziedzictwem kulinarnym różnych regionów Europy.

Konsumenci chętnie sięgają po artykuły lokalnych producentów. Szczególnie interesuje ich mięso i wędliny. Liczy się głównie jakość, mniej ważna jest ekologia czy cena.

Sklepy E.Leclerc w Rzeszowie, Mielcu i Przemyślu zorganizują akcję tematyczną „Nasze Regionalne Specjały”. Podczas kampanii, która potrwa od 2 do 13 października, promowane będą  wyroby firm z regionu Podkarpacia.

Bogactwo kolorowych strojów podhalańskich, regionalne przysmaki, a do tego śpiew i żywiołowe tańce zespołów folklorystycznych – to przepis na wyjątkowe wydarzenie. IX Europejskie Targi Produktów Regionalnych odbędą się w dniach 11-15 sierpnia 2018 r. w Zakopanem.

Od 12 października w ramach akcji „Biedronka smakuje domem” sieć przygotowała specjalną ofertę ponad 190 produktów kuchni polskiej. Dodatkowo, dzięki zakupowi artykułów z tej akcji klienci Biedronki będą mogli w listopadzie zakupić wyjątkową książkę kucharską „KUCHNIA POLSKA. Pysznie i zdrowiej”. 

Wiele interesujących produktów będzie można zobaczyć i kupić na Jarmarku Produktów Regionalnych, który odbędzie się od 14 do 17 września br. w łódzkim Centrum Handlowo-Rozrywkowym Sukcesja.

Na Górnej Równi Krupowej w Zakopanem trwają ostatnie prace związane z przygotowaniem miasteczka festiwalowego, w którym odbywać się będą VIII Europejskie Targi Produktów Regionalnych.

X