WSP „Społem”

Lato w kuchni kojarzy nam się tylko z jednym – z bogactwem świeżych warzyw i ziół. Dlatego tym razem zachęca się do korzystania z pełni sezonu i połączenia darów natury z aromatycznym Majonezem Kieleckim z czosnkiem. Eksplozja smaków gwarantowana!

WSP Społem rozszerza swoją ofertę o nowy wariant musztardy – Musztardę Kielecką starofrancuską. Nowość przygotowana została na bazie białego wina i grubo mielonych ziaren gorczycy. Dzięki temu, jest w stanie zachwycić podniebienia konsumentów ostrym, ziołowym smakiem.

Na rynku kulinarnym coraz bardziej wyraźny jest trend związany z powrotem do tradycji naszych przodków. Coraz więcej restauracji czy ekspertów kulinarnych wprowadza „zapomniane” smaki i przyprawy do swoich potraw i przepisów. Dla smakoszy szczególnie ciekawe może być połączenie nowoczesnych produktów z niepowtarzalnymi, staropolskimi składnikami. Limitowana edycja Ketchupu Kieleckiego o smaku śliwkowym proponowana przez WSP Społem to idealne połączenie tradycji i nowoczesności – rozwiązanie, które powinno zostać docenione przez koneserów smaku.

Fasola, papryka, kukurydza, pomidory, mięso to składniki charakterystyczne dla kuchni meksykańskiej. Dzięki ich umiejętnemu połączeniu możemy delektować się prawdziwymi daniami Ameryki Łacińskiej. W trakcie gotowania nie może zabraknąć także odpowiednich dodatków np. Sosu Kieleckiego meksykańskiego, który nada wyrazistego smaku i aromatu.

Mielona gorczyca, przyprawy, zioła, oraz ocet wytwarzany w kadziach to składniki popularnej, często wybieranej przez klientów musztardy sarepskiej od WSP Społem. 

Na trwający właśnie okres karnawału Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca Przysmak Świętokrzyski podawany z Sosem Kieleckim.

Na trwający właśnie okres karnawału Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem” poleca Przysmak Świętokrzyski podawany z Sosem Kieleckim.

WSP „Społem” wprowadza na rynek Ocet spirytusowy 10%, który ma pomóc w przygotowywaniu zalew i marynowaniu produktów takich, jak ogórki czy grzyby.

Ogórki, grzyby oraz papryka w zalewie octowej mają wielu wielbicieli. Właśnie nadszedł czas, na przygotowanie domowych przetworów. Niewątpliwie do tego celu przyda się ocet spirytusowy 10% oraz octy spirytusowe 6% o smaku: czosnkowym, koperkowym i estragonowym produkowane przez WSP „Społem”.

W tym roku WSP „Społem” stawia na Musztardę Kielecką grillową. Jej recepturę oparto na czarnej gorczycy, pomidorach i słodkiej papryce.

X